НачалоНовиниОфициално: Apple купува Beats Electronics срещу $3 милиарда

Официално: Apple купува Beats Electronics срещу $3 милиарда

3895
Написана от  nixanbal 29 май 2014
Официално: Apple купува Beats Electronics срещу $3 милиарда

След няколкоседмични спекулации и колебливи новини днес вече е ясно, че Apple е новият собственик на Beats Electronics, популярна със своите слушалки и музикални услуги. Сделката е на стойност $3 милиарда, което е нищо на фона на активите под управлението на Тим Кук, но е най-голямата придобивка на Apple до момента. 

Това е най-скъпата придобивка, която Apple някога си е позволявала 

Тим Кук е уверен, че се задават нови вълнуващи услуги и продукти, за които никой не се е сещал досега, а Джими Айвин споделя, че в сърцето си винаги е знаел, че Apple и Beats си принадлежат.

Beats Electronics е интересна за Apple не само заради слушалките, с които брандът е толкова популярен в световен мащаб, а и заради услугите, които предлага. Интересно е, че наскоро пуснатата услуга Beats Music ще продължи да съществува, въпреки че донякъде се конкурира с предложенията на Apple. Така създателите на iPhone ще предлагат услуга за конкурентните Android и Windows Phone. 

Apple и Beats

Основателите на Beats Electronics Джими Айвин и рапърът Dr. Dre ще станат част от Apple, но длъжността им е описана като "Джими и Дре", от което не става ясно с какво всъщност ще се занимават. Имайки предвид очакванията Beats да продължи да съществува като отделна компания, вероятно двамата ще имат същите роли за развитието й и в бъдеще. 

Сделката ще бъде финализирана до края на лятото - през септември.

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer