НачалоНовиниОфициално: LG вече няма да прави смартфони

Официално: LG вече няма да прави смартфони

2632
Написана от  nixanbal 05 април 2021
Официално: LG вече няма да прави смартфони

След редица слухове в последните месеци, днес най-после имаме официално становище от LG, които потвърдиха, че излизат от смартфон бизнеса. Решението е било одобрено от борда на директорите и изглежда е финално. 

Излизайки от конкурентния бизнес със смартфони ще позволи на LG да фокусира ресурсите си в други области, като например компоненти за електромобили, свързани устройства, умни домове, роботика, изкуствен интелект и b2b решения, както и различни платформи като услуги. 

Наличностите по магазините ще продължават да бъдат продавани, като LG обещава да осигури софтуерна поддръжка и ъпдейти за потребителите си на съществуващи мобилни продукти за известен период от време напред, който ще варира според региона.

Корейците все пак виждат в бъдещето си развитието на мобилни технологии, сред които 6G, която ще им помогне да бъдат по-конкурентни в други области. Ключови технологии, развити в годините от мобилното бизнес звено на компанията, също ще бъдат запазени и използвани в бъдещи продукти.

Излизането от бизнеса със смартфони се очаква да приключи до 31 юли.

Припомням ви, че в последните месеци многократно се чуваха слухове за излизането на LG от смартфон бизнеса, като от компанията дори признаха, че подобен изход е възможен. Все пак в последната година LG се опита да разчупи дългите години на загуба, като започна серия по-нестандартни продукти, които не се фокусираха върху топспецификации, а върху по-иновативен дизайн.

В този дух се появи моделът с два екрана и въртящ се механизъм LG Wing, а освен това се очакваше и навиващ се на руло LG Rollable, но той остана само концепция в плановете на корейците. 

Samsung Galaxy S24 и Galaxy S24+ предлагат Galaxy AI, чипсет Exynos, по-големи дисплеи и батерии

Заедно с премиум модела Galaxy S24 Ultra току-що в Сан Хосе, Калифорния, Samsung представи и неговите два подгласника - Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer