НачалоНовиниОфициално: Nothing Phone (2) излиза през юли, ще има по-голяма батерия

Официално: Nothing Phone (2) излиза през юли, ще има по-голяма батерия

1392
Написана от  nixanbal 26 май 2023
Официално: Nothing Phone (2) излиза през юли, ще има по-голяма батерия

Nothing Phone (2) отдавна е в потока слухове, за което грижливо полага усилия самият основател на компанията Карл Пей. След като по-рано стана ясно, че смартфонът ще използва миналогодишния чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, сега в ново интервю Пей обяви и какъв ще бъде капацитетът на батерията му, а също и че го очакваме през юли. 

Nothing Phone (2) ще предлага 4700 mAh батерия - ъпгрейд спрямо 4500 mAh на първия модел от тази марка, което звучи обещаващо и да се надяваме, че с достатъчно оптимизации и промяната в чипсета устройството ще осигурява добър живот с едно зареждане. 

За избрания вече стар чипсет пред актуалния Snapdragon 8 Gen 2 също чухме аргументацията на Пей. Според него миналогодишната платформа е добро решение, защото ще позволи на Nothing да предложат значително подобрение в производителността спрямо Nothing Phone (1). В същото време новият модел няма да се оскъпява твърде много - нещо, което за много потребители нямало да бъде оправдано, а и компанията не държи да бъде първенец в "състезанието по спецификации", допълва той. 

Като цяло Nothing Phone (2) се оформя като по-високо позициониран модел от своя предшественик, но не и на нивото на най-скъпите устройства на пазара. Това може да се окаже печеливша стратегия, която да привлече широк кръг потребители, особено и заради свежия и уникален дизайн. 

Премиерата през юли е интересно решение от страна на Nothing, тъй като малко анонси на нови модели се случват в разгара на лятото. Този път компанията ще предлага устройството си и в САЩ, като ще го лансира едновременно навсякъде. 

А на снимката по-горе виждаме детайл от дизайна на Nothing Phone (2), който със сигурност ще запази прозрачните елементи по корпуса си. 

Xiaomi 14 излиза на българския пазар - цени, версии и пакетна оферта

Заедно с флагмана Xiaomi 14 Ultra, на събитието си в Барселона току-що компанията представи за първи път извън Китай и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer