НачалоНовиниОфициално: Sony представя следващия си флагман Xperia на 11 май

Официално: Sony представя следващия си флагман Xperia на 11 май

1061
Написана от  nixanbal 01 май 2023
Официално: Sony представя следващия си флагман Xperia на 11 май

Хей, Sony все още прави смартфони! Въпреки че японската компания драстично намали портфолиото си Xperia, тази година продължава с аносите и на 11 май се задава следващият флагман в серията Xperia 1. 

Sony официално обяви в социалните мрежи, че на 11 май, от 13 часа японско време (7 часа сутринта в България), ще представи следващия си "следващия One". Със сигурност става дума за Xperia 1 V и въпреки че моделът не се назовава по име, тийзърът обещава сериозни промени в камерата. 

Sony-Xperia-1-V-5K2-min-2048x1152

"Следващо поколение сензор" и "следващо поколение изображения", гласи анонсът на премиерната дата. Това означава, че ще видим нова конфигурация за камерата на Xperia 1 V, в която поне основният сензор ще бъде сменен с по-добър. 

Sony-Xperia-1-V-5K1-min-2048x1152

Според по-ранни слухове Xperia 1 V ще използва 1/1.4" основен сензор, което е скок спрямо 1/1.7" при предходния модел, но все още би било далеч зад 1-инчовите сензори, използвани в някои съвременни флагмани (Xiaomi 13 Ultra например). Японците обаче предлагат и редица иновации в своя премиум камерафон, включително продължителен оптичен зуум, така че интересните новости едва ли ще се изчерпват просто с нов сензор. 

Конфигурацията вероятно ще се базира на Snapdragon 8 Gen 2, 16 GB RAM, 5000 mAh батерия.

Събитието ще се излъчва онлайн в YouTube. 

Изображенията са от тук

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer