НачалоНовиниOnePlus намалява производителността на някои приложения при флагманите си, за да осигури по-добър живот на батерията

OnePlus намалява производителността на някои приложения при флагманите си, за да осигури по-добър живот на батерията

1048
Написана от  nixanbal 08 юли 2021
OnePlus намалява производителността на някои приложения при флагманите си, за да осигури по-добър живот на батерията

OnePlus намалява производителността на редица популярни приложения при новите си флагмани OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro, признаха от компанията, след като до откритието стигна сайтът Anandtech. Причината според китайската компания е стремежът за постигане на по-добър живот на батерията. 

Според Anandtech OnePlus "поставя в черен списък" някои популярни приложения и не им дава достъп до най-бързите ядра на процесора в своите най-нови топмодели. Това причинява забавяне в обичайни процеси, включително браузването с Chrome и ползването на Twitter.

Източникът твърди, че подобно забавяне се налага при общо взето всички прилоежния, които имат някаква популярност в Google Play, включително собствените приложения на Google, а също тези на Microsoft, социални мрежи, браузъри и други. Някои тежки игри, сред които и Genshin Impact, са незасегнати, добавя Anandtech. 

Тази практика на OnePlus е била забелязана и от популярното приложение за бенчмаркове Geekbench, което е премахнало моделите OnePlus 9 и 9 Pro от класацията си, въпреки че манипулацията всъщност не изглежда да цели по-добри резултати там. 

От OnePlus признаха за практиката си, като твърдят, че тя е на база обратната връзка на потребителите от новите им флагмани. Затова компанията е решила да "оптимизира" производителността на процесора спрямо изискванията на популярни приложения, включително Chrome. Според OnePlus това е довело до гладка работа и по-малък разход на енергия, което всъщност не съвпада съвсем с откритията на Anandtech. 

Източникът все пак подчертава, че подобни манипулации може да не променят изобщо цялостното изживяване за потребителите, но при по-внимателно сравнение с Galaxy S21 Ultra и Xiaomi Mi 11 Ultra, забавянето се забелязва, казва Anandtech. 

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer