НачалоНовиниOokla: Galaxy S24 постига по-високи средни скорости в 5G мрежи спрямо iPhone 15

Ookla: Galaxy S24 постига по-високи средни скорости в 5G мрежи спрямо iPhone 15

573
Написана от  nixanbal 15 април 2024
Ookla: Galaxy S24 постига по-високи средни скорости в 5G мрежи спрямо iPhone 15

Серията флагман смартфони Galaxy S24 е постигнала по-високи средни скорости в 5G мрежи, показва най-новият доклад на Ookla. В него устройствата са тествани в държави по целия свят, като в почти всички моделите на Samsung са изпреварили тези на Apple. 

Данните са базирани на проведени от потребители тестове на скоростта през приложението Speedtest на Ookla в 15 държави в периода 1 февруари - 24 март. Анализът сравнява средните скорости за сваляне и качване на данни, както и времезакъснението в 5G мрежите по света. 

Оказва се, че моделите Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra изпреварват както своите предшественици в сериите Galaxy S22 и Galaxy S23, така и конкурентите от серията iPhone 15. 

В 7 от 15 държави смартфоните Galaxy S24 са постигнали значителна преднина в 5G скоростта за сваляне на данни спрямо iPhone 15. Моделите на Apple са постигнали преднина само в една от тестваните държави, а в останалите линията S24 е имала съвсем малко преимущество, се посочва в анализа. 

ookla galaxy performance es 0424

ookla galaxy performance fr 0424

ookla galaxy performance uk 0424

Отгоре виждате и няколко графики, които показват сравнение между моделите на Samsung и тези на Apple в три европейски държави. Същите тестове обаче са били проведени и взети предвид и в страни от Азиатско-тихоокеанския регион, Средния Изток, Африка и Северна Америка. 

Xiaomi 14 излиза на българския пазар - цени, версии и пакетна оферта

Заедно с флагмана Xiaomi 14 Ultra, на събитието си в Барселона току-що компанията представи за първи път извън Китай и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer