НачалоНовиниОпитът на Fortnite да заобиколи платежните системи на Google и Apple не мина, играта е аут от магазините им

Опитът на Fortnite да заобиколи платежните системи на Google и Apple не мина, играта е аут от магазините им

3447
Написана от  nixanbal 14 август 2020
Опитът на Fortnite да заобиколи платежните системи на Google и Apple не мина, играта е аут от магазините им

На 13 август Epic Games пуснаха ъпдейт за Fortnite, с който предложиха нов разплащателен вариант за потребителите си, заобикалящ тези на Apple и Google. В резултат играта беше изхвърлена последователно от онлайн магазините App Store и Google Play, а циркът след това стана по-шарен от самия ѝ геймплей.

Оказва се, че Epic Games са решили, че просто могат да заобиколят правилата на двете платформи и да не използват задължителния разплащателен метод на Apple и Google. При него разработчикът споделя 30% от приходите си с онлайн магазина, който предлага играта им. 

Въпреки че това беше най-логичното стечение на обстоятелствата, Epic Games отвърнаха часове след решението на Apple със заведено съдебно дело срещу тах. Google се забавиха с премахването на Fortnite от Google Play и срещу тях все още няма дело, но такова вероятно ще се появи съвсем скоро. 

Играта все пак остава възможна за сваляне на Android от сайта на разработчика, а и от алтернативни магазини, като например Galaxy Store на Samsung. 

Създателите на играта дори качиха по-горното видео, с което се подиграват на една от емблематичните реклами на Apple, обвинявайки компанията в монопол. 

Samsung Galaxy Z Fold5 идва с нов механизъм на сгъване и малко други подобрения

Заедно с компактния Galaxy Z Flip5 днес Samsung представи и по-големия си сгъваем смартфон тип книга Galaxy Z Fold5. Устройството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer