НачалоНовиниОще един смартфон с възможност за сателитна комуникация се задава в началото на 2023 г.

Още един смартфон с възможност за сателитна комуникация се задава в началото на 2023 г.

959
Написана от  nixanbal 07 септември 2022
Още един смартфон с възможност за сателитна комуникация се задава в началото на 2023 г.

От месеци се говори, че очакваните след по-малко от два часа смартфони в серията iPhone 14 ще предлагат функция за сателитна комуникация, а преди ден Huawei успяха да ги изпреварят със своите Mate 50, които също поддържат тази екстра. Това изглежда е новата тенденция на пазара, като в началото на 2023 г. и компанията зад устойчивите модели CAT ще предложи подобен модел. 

Bullitt Group, които стоят зад смартфоните под бранда CAT, подготвят модел с възможност за изпращане и получаване на SMS-и през сателитна връзка, пише BBC, цитирайки представители на компанията. Това ще бъде възможно чрез нова услуга на Bullitt, която ще стартира през февруари 2023 г. и ще се предлага срещу месечна такса, подобно на плановете на операторите. Не се назовава цената на услугата, но ще има различни тарифи.  

Първоначално устройството ще използва сателитна връзка само за кратки текстови съобщения, като отсрещната страна ще може да ги получава под формата на стандартен SMS и да им отговаря чрез приложение на Bullitt. 

Смартфонът ще предлага услугата с глобално покритие, осигурено чрез сделки с две големи сателитни компании. Bullitt Group все пак ще иска да работи съвместно с мобилните оператори, които не биха могли да осигурят 100% географско покритие и тъкмо там ще влиза в действие сателитната услуга - в т.нар. "not-spots", точки без обхват, казва съоснователят на Bullitt Ричард Уартон. 

Не се посочва нито каква ще бъде цената на въпросния смартфон със сателитна комуникация, нито какви други екстри ще предлага той. Анонсът обаче най-вероятно ще се състои на MWC 2023 в Барселона. 

Смартфоните Redmi Note 13 на Xiaomi са в България - цветове, версии и цени

След като преди минути тук, в Букурещ, Xiaomi представи за нашия регион смартфоните от серията Redmi Note 13, вече имаме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer