НачалоНовиниОще повече смартфони ще имат достъп до ранна версия на Android Q

Още повече смартфони ще имат достъп до ранна версия на Android Q

2041
Написана от  nixanbal 11 март 2019
Още повече смартфони ще имат достъп до ранна версия на Android Q

През 2018 г. Google стартира Android P с тестове не само на смартфоните Pixel, но и на устройства от няколко други производителя. Голямата новина днес е, че следващата версия на операционната система ще бъде пусната за още по-широк списък устройства, чиито потребители ще могат да се докоснат до новия софтуер месеци преди премиерата му във финален вид. 

Миналата година в Beta Program към Android P участваха устройства на Essential, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony, Vivo и Xiaomi. И собствените смартфони Pixel на Google, разбира се.

През 2019 г. обаче списъкът ще бъде по-голям, обяви в подкаста на Android Developers Backstage Илиян Малчев от Project Treble на Google. Не се посочва кои ще са новите компании в т.нар. Android Q Beta, но предвид липсващите досега Samsung, Huawei, LG и Motorola - възможно е някои от тях да бъдат добавени. 

Да се надяваме, че тези усилия ще продължат и в следващите години, така че в един момент проблемът с фрагментацията на Android да стане пренебрежимо малък. 

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Xiaomi повдигна сериозно завесата над първия си електромобил, който ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer