НачалоНовиниПървата 4G LTE мрежа в България вече е достъпна, Макс Телеком променя името си

Първата 4G LTE мрежа в България вече е достъпна, Макс Телеком променя името си

21337
Написана от  nixanbal 20 май 2014
Първата 4G LTE мрежа в България вече е достъпна, Макс Телеком променя името си

Макс Телеком обяви, че от днес стартира първата 4G LTE мрежа в България с услуги, достъпни за крайни клиенти. Срещу 10 лв. стартов пакет потребителите ще могат да ползват неограничен високоскоростен интернет до края на септември 2014 г., а след това очакваме и новите оферти.

Макс Телеком вече се нарича просто Макс и има ново лого и нова корпоративна идентичност, но по-важното е, че българските потребители за първи път получават достъп до телеком мрежи от ново поколение от стандарта LTE. 

Засега операторът ще предлага само мобилен интернет, но се работи и по възможността Макс да пусне и гласови услуги. 

Срещу еднократна цена от 10 лв. Макс предлага неограничен 4G интернет до края на лятото

Първата оферта е за тарифен план 4G 4U със стартов пакет със SIM карта на еднократна цена 10 лв., който ще осигури на потребителите неограничен интернет достъп до края на септември 2014 г. Не е включена бисквитка (4G модем), така че трябва да имате LTE таблет или друго устройство.

Всъщност има ограничение - потребителят получава по 30 GB трафик месечно на максимално достижима скорост, а след това, ако се случи изобщо той да бъде изчерпан, скоростта пада до 512 kbps за сваляне и 256 kbps за качване.

Операторът засега не споделя какво ще се случи с услугата след 30 септември 2014 г. и се очаква впоследствие да научим какви ще са по-нататъшните условия за ползването й - каква ще е месечната такса, дали трафикът ще остане неограничен и т.н.

Max new logo

Второто предложение е оферта за 4G LTE мобилен интернет в комплект с iPad. Тук идеята е, че потребителят може да закупи таблета на Apple (предлагат се различни модели) и към него ще получи безплатна SIM карта, също с неограничен достъп до края на септември 2014 г. Месечното разумно потребление е 300 GB. iPad със SIM на Макс ще може да се закупи директно от оператора или от партньори, официални дистрибутори на Apple за България, каквито са iStyle например.

Макс стартира 4G LTE мрежата си с покритие на около 20% от населението на страната, а до края на годината планът е за покритие на 35 на сто от жителите

Макс стартира с покритие на 4G LTE мрежата си в ограничен списък населени места - София, Русе, Стара Загора, Сливен и Банско, така че имайте предвид, че за момента ще можете да ползвате услугата само на тези точки от страната. Планира се, разбира се, разширяване на покритието.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer