НачалоНовиниПървите смартчасовници с функция за ЕКГ на Huawei излизат на българския пазар

Първите смартчасовници с функция за ЕКГ на Huawei излизат на българския пазар

627
Написана от  nixanbal 18 май 2022
Първите смартчасовници с функция за ЕКГ на Huawei излизат на българския пазар

Huawei обяви, че до дни в България ще се продават новите им смартчасовници Huawei Watch GT 3 Pro, които се предлагат в два размера и са първите с тази марка, поддържащи функция за електрокардиограма. Въпросната възможност за ЕКГ обаче се очаква да бъде достъпна за българските потребители след няколко месеца. 

На събитие на живо тази вечер в София Huawei ще представи пред медии новите си смартчасовници Watch GT 3 Pro, които идват в две версии - Titanium Edition с титаниев корпус и избор от титаниева верижка или каишка от черен еластомер, както и Ceramic Edition с керамично тяло и керамичка верижка или бяла кожена каишка. 

HUAWEI WATCH GT 3 Pro 2

Titanium Edition е с 1.43" екран и до 14 дни живот на батерията, а по-компактната версия Ceramic Edition, насочена към дамите, е с 1.32" дисплей и до 7 дни живот на батерията. 

Ключова функция за смартчасовниците е изготвянето на електрокардиограма, като това са първите модели на Huawei с нея. Устройствата позволяват правенето на ЕКГ в реално време, с информация за синусовия ритъм, предсърдно мъждене (фибрилации) и други. Huawei Watch GT 3 Pro ще поддържат и измерване на артириалната твърдост за оценка на риска от сърдечносъдови заболявания и Huawei TruSeen TM 5.0+, който поддържа следене на кислородното насищане на кръвта по всяко време.

Функцията за ЕКГ обаче няма да бъде достъпна в Европа още със старта на продажбите и се очаква да бъде активирана през следващите месеци.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro 3

Часовниците се предлагат за предварителна поръчка, като закупилите или поръчали някой от моделите от днес до 24 май включително, ще получат подарък. Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition ще се предлагат в комплект с Huawei FreeBuds 4, a Watch GT 3 Pro Ceramic Edition - в комплект с дамския модел с дизайн на червило Huawei FreeBuds Lipstick. Продажбите започват от 25 май.

Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition/Titanium Strap + Huawei FreeBuds Pro ще струват 949 лв., Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition/Black Fluoroelastomer Strap + Huawei FreeBuds Pro – 729 лв., a Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition/Ceramic Strap + Huawei FreeBuds Lipstick – 1099 лв. и Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition/White Leather Strap + Huawei FreeBuds Lipstick – 899 лв.

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer