НачалоНовиниПървият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

5861
Написана от  nixanbal 15 ноември 2023
Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция в проекта е $1.5 милиарда, а през следващите 10 години ще вложи над $10 милиарда. Електромобилът се очаква на пазара в началото на 2024 г., а днес имаме съвсем официални изображения, които разкриват изцяло дизайна му и финалното му име - Xiaomi SU7.

Снимките и информацията за Xiaomi SU7 бяха разкрити от Министерството на индустрията и информационните технологии в Китай, което трябва да одобри всеки нов модел автомобил, излизащ на пазара там. Този процес на одобрение включва подаването на куп документи и визуални материали, които виждаме тук. 

Xiaomi SU7 електромобил

Изображенията разкриват седан с доста приятен профил, размери 4997/1963/1455 мм, 19" и 20" джанти и опционален подвижен спойлер за някои версии. На различни места по колата се виждат сензори и камери, включително LiDAR зад предното стъкло. 

Xiaomi SU7 електромобил

Xiaomi SU7 електромобил

Ще има опция със задно задвижване с 220 kW двигател и AWD версия с 496 kW максимална мощност.

Xiaomi SU7 електромобил

Базовата конфигурация ще тежи 1980 кг и ще има максимална скорост от 210 км/ч, а топ конфигурацията ще бъде с тегло 2205 кг и 265 км/ч лимит, гласи информацията в документите.

Електромобилът на Xiaomi ще се базира на тяхната нова платформа Xiaomi HyperOS, а интересното е, че ще има три версии - Xiaomi SU7, SU7 Pro и SU7 Max.

Xiaomi SU7 електромобил

Очакваме масовото производство да започне през декември 2023 г., а през февруари 2024 г. електромобилът да е на пазара. 

Снимки от срещата ми с Xiaomi 12S Ultra - смартфонът с 1" сензор и логото на Leica

През юли Xiaomi представи нова серия флагман смартфони, начело на която постави модела Xiaomi 12S Ultra. Това е първият смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer