НачалоНовиниПървият iPhone с 5G ще се появи не по-рано от 2020 г.

Първият iPhone с 5G ще се появи не по-рано от 2020 г.

2311
Написана от  nixanbal 05 ноември 2018
Първият iPhone с 5G ще се появи не по-рано от 2020 г.

Някои компании вече обявиха, че подготвят първите си 5G смартфони за началото на 2019 г., но Apple изглежда няма да бърза със своя първи 5G модел. Вместо това компанията планира да представи 5G iPhone през 2020 г.

Причината за това изглежда е намерението на Apple да използва 5G модема 8161 на Intel, който няма да бъде готов още догодина. Ако всичко върви наред обаче, Intel ще бъде единственият доставчик на 5G модеми за бъдещите смартфони на компанията от Купертино, твърди информация от Fast Company

Intel вече работи по предварителна версия на 8161, наричана 8060, с която Apple ще тества прототипи на първия 5G iPhone. Въпросният чип обаче има проблеми с отвеждането на топлината, твърди по-горният източник, което внася напрежение между Apple и Intel. 

Тези проблеми обаче не са достатъчни, за да накарат Apple да опита да възобнови партньорството си с Qualcomm, с които от известно време насам са в неприятни съдебни сблъсъци.

Говори се още, че Apple е прегледала като вариант и втори доставчик на 5G модеми - MediaTek. Те обаче са "план Б" и засега не се очертава да бъдат избрани като партньор.

От Fast Company припомнят, че Apple работи с Intel от няколко години, но 2018-а е първата, в която всички модели iPhone са с модем от този доставчик.

Флагманите Galaxy S21 на Samsung предлагат нов дизайн, 120 Hz дисплеи и двойно повече памет

Ето че месец по-рано от обикновено Samsung днес представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy S21. Също като през…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer