НачалоНовиниПървият сгъваем смартфон от среден клас на Samsung може да изненада с цената си

Първият сгъваем смартфон от среден клас на Samsung може да изненада с цената си

2562
Написана от  nixanbal 10 ноември 2023
Първият сгъваем смартфон от среден клас на Samsung може да изненада с цената си

Отдавна се говори, че Samsung подготвя по-достъпни смартфони със сгъваеми дисплеи, които да позволят на технологията да достигне до по-широк кръг потребители. До днес нямахме ориентир на каква цена ще излязат тези устройства, но според надежден източник корейците ще се стремят да достигнат $500 и дори $400.

Информация от TrendForce, базираща се на източници от веригата за доставки на компоненти, твърди, че Samsung ще представи смартфон със сгъваем дисплей от среден клас през 2024 г. Не се посочва какъв тип устройство ще бъде това, но най-вероятно ще бъде нещо като по-достъпна версия на Galaxy Z Flip5, а не на далеч по-скъпия Galaxy Z Fold5. 

Очаква се телефонът да бъде част от серията продукти Fan Edition на компанията, които са популярни тъкмо с по-ниските си цени спрямо флагман устройствата.

003-product-galaxy-zflip5-mint

Цената от $400 и дори $500 обаче звучи наистина агресивно, имайки предвид, че Galaxy S23 FE, който няма сгъваем дисплей, ще струва около $600. Този бюджетен сгъваем модел на Samsung би бил наполовина по-евтин от стандартния Galaxy Z Flip, а това звучи сякаш твърде добре.

Източникът @Tech_Reve от социалната мрежа X обаче е сред доказалите се като надеждни във времето и самият той обяви още преди няколко месеца, че има слухове за разработка на Galaxy Z FE, който да излезе след премиерата на Galaxy Z Flip6 и Galaxy Z Fold6 догодина. 

Изкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

Младата технологична компания Humane е горещата тема на седмицата, след като на 9 ноември стана ясно, че е готова да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer