НачалоНовиниПърво по Дарик #100: Ясен Гуев от Теленор за новите планове, Григор Димитров и още

Първо по Дарик #100: Ясен Гуев от Теленор за новите планове, Григор Димитров и още

7475
Написана от  nixanbal 05 ноември 2014
Първо по Дарик #100: Ясен Гуев от Теленор за новите планове, Григор Димитров и още

Радвам се да ви посрещна в този пост с думите "Здравейте с брой 100 на "Първо по Дарик!". Днес технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио излъчи своя 100-тен брой и искам да благодаря на всички, които ни слушате сутрин на живо, гледате видкаста в блога и коментирате работата ни през последните вече над 2 години! Уау!

И понеже е юбилейно, предаването днес беше по-специално и посрещна първия си гост! Ясен Гуев, директор корпоративна политика в Теленор България, се отби до Дондуков 82, за да ни разкаже в детайли за ребрандинга, новите планове и Григор Димитров... 

На 4 ноември името на GLOBUL официално беше сменено на Теленор и с това телекомът обяви голяма част от предстоящите промени, за които по-малко от 24 часа след това поговорихме в детайли с г-н Гуев в ефира на "Първо по Дарик". 

Ясен Гуев

Започнахме с новите планове Резерв, които въвеждат интересната концепция с допълнителни минути и интернет трафик за ползване след евентуалното изчерпване на включените в пакета. Целта е потребителят да не заплаща по-висока цена за минута разговор или да не страда от намалена интернет скорост, ако в определени месеци на годината се случи да изразходи включеното потребление. 

Идеята с този резерв се въвежда на база проучвания на нашия пазар и не е внесена отвън практика, обясни г-н Гуев.

Теленор представи нови тарифни планове Резерв

Поговорихме и за обещанието на Теленор да третира с еднакво добри оферти и настоящи, и нови клиенти. Според Ясен Гуев досегашната практика за таргетиране само на новите абонати с атрактивни предложения е несправедлива, особено на пазар, в който има толкова високо ниво на навлизане на телеком услугите и няма свободни абонати за разпределяне. 

Така че, ако преподписвате договор, ще можете да вземете телефон на не по-лоша цена, отколкото тази, валидна за нови клиенти.

В "Първо по Дарик" #100 излезе и новината колко ще струва iPhone 6 от Теленор. Синият телеком ще предлага апарата на цена от 799.99 лв. с двугодишен договор по програма Резерв с месечна такса 39.99 лв.

Получихме и ъпдейт по темата с обновяването на операторската мрежа - към края на третото тримесечие на 2014 г. тя е подменена на 40%, обяви г-н Гуев, който допълни, че процесът включва и добавяне на нови базови станции в някои райони.

От Теленор призовават абонатите, които изпитват някакви проблеми с качеството на услугите, да сигнализират за това на оператор или във Facebook страницата на компанията, посочвайки местоположението си.

Първо по Дарик #100 с гост Ясен Гуев от Теленор България

За тези и всички останали теми в разговора ни от днес, моля, гледайте видкаста, който и този път записахме с нашия Sony RX10.

Първо по Дарик #100

А как да спечелите таблета и лаптоп в едно Acer Switch 10 - вижте в този пост

Смартфоните Galaxy S24 идват с Galaxy AI - какво е това?

Здравейте от Сан Хосе, Калифорния, където току-що Samsung представи новите си флагмани от серията Galaxy S24. И трите модела предлагат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer