НачалоНовиниПърво по Дарик #126: Представяне на Acer Aspire R 11

Първо по Дарик #126: Представяне на Acer Aspire R 11

4705
Написана от  nixanbal 10 юни 2015
Първо по Дарик #126: Представяне на Acer Aspire R 11

Здравейте с брой 126 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сутрин с Мишо Дюзев представихме премиерно многорежимната машина Acer Aspire R 11, а освен това съобщихме първи новината за новия тарифен план на LTE оператора Макс, който започва да продава смартфони с договор. 

Acer Aspire R 11 беше представен в края на април в Ню Йорк, когато ви запознах с него с новини и снимки директно от мястото на събитието. 

Става въпрос за сравнително компактен лаптоп, чийто дисплей може да се върти назад на 360 градуса, с което позволява да го използвате в различни режими. Това е и акцентът при R 11 - удобната работа дори в движение. 

Машината е позиционирана в по-ниския ценови сегмент, насочена е към млади хора и предлага конфигурация от Intel Pentium процесор, 8 GB RAM, 1 TB твърд диск, HDMI порт, USB 3.0 и 2.0 портове, SD слот, HD уебкамера и 11.6" сензорен дисплей с HD резолюция. Въпреки първоначалната информация за наличието на VGA порт - такъв при моята машина липсва, но и не бих казал, че ми е необходим. 

acer-aspire-r11

Пластмасовият корпус на Aspire R 11 може ще се предлага в синьо и бяло, а от времето, в което разцъквам машината, имам добри впечатления от стегнатите панти и от тъчпада, който е изненадващо удобен за евтин лаптоп с Windows. Теглото е около 1.5 килограма. 

Цената на Acer Aspire R 11 ще бъде около 350 евро.

В "Първо по Дарик" #126 си поговорихме още за новите оферти на 4G LTE оператора Макс, за акцентите от конференцията на Apple и какво още - вижте във видкаста отдолу, записан по традиция със Sony RX10.  

Honor V Purse е концептуален сгъваем смартфон, който изглежда като дамски аксесоар

На изложението IFA 2023 в Берлин току-що Honor обяви, че ще предлага в Европа сгъваемия си модел Magic V2, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer