НачалоНовиниПърво по Дарик #56: Представяне на Lenovo Yoga Tablet

Първо по Дарик #56: Представяне на Lenovo Yoga Tablet

3539
Написана от  nixanbal 20 ноември 2013
Първо по Дарик #56: Представяне на Lenovo Yoga Tablet

Здравейте и с новия брой на технологичната рубрика на nixanbal.com в Дарик радио! Днес си говорихме за актуалните новини от изминалите седем дни, а в студиото по традиция представихме и интересна играчка - таблета Lenovo Yoga Tablet

Таблет със скромни възможности в корпус на премиум устройство

Lenovo Yoga Tablet беше устройството на фокус днес в "Първо по Дарик". Таблетът беше представен преди около три седмици и вече се продава в България, като се предлага във версия с 8- и 10.1-инчов дисплей. И при двата диагонала резолюцията е едва 1280х800 пиксела. 

Yoga Tablet дължи името си на интересния си дизайн, който напомня прегънато списание. Издутата част в единия край на корпуса всъщност позволява удобно държане с една ръка, а от таблета се изважда и малка стойка за още два режима на ползване върху равна повърхност. Стойката и рамката на устройството са метални, гърбът е релефна пластмаса, но почти не личи и като цяло изработката и визията на Yoga Tablet са на високо ниво. 

Lenovo Yoga Tablet

Хардуерът отдолу обаче не отговаря на премиум дизайна. Lenovo е оборудвал таблета си с четириядрен процесор на MediaTek, 1 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот, 5 МР камера за снимки и предна 1.6 МР. Операционната система е Android 4.2.2 Jelly Bean, а отгоре й Lenovo са положили свой интерфейс. 

Цената на модела започва от 549 лв. и стига до 699 лв. Съвсем скоро ще ви разкажа в подробности за Lenovo Yoga Tablet - задава се детайлното му ревю. 

Иначе в "Първо по Дарик" #56 си поговорихме за развитието по сделката между Nokia и Microsoft, за амбициите на китайците от ZTE да пуснат нов смартфон с Windows Phone, промоцията за мобилния интернет на Мтел и какво още - вижте във видкаста отдолу, който започва с появата на г-н Светльо Давидов - саунд дизайнера на Дарик!  

Xiaomi 12 и 12 Pro дебютираха на регионално събитие във Виена, идват у нас на 11 април

Xiaomi първо, в края на декември 2021 г., обяви смартфоните в серията 12 на китайския пазар, след което наскоро те…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer