НачалоНовиниПърво по Дарик #69: Представяне на новия Acer Iconia A1 и гривната Alcatel BoomBand

Първо по Дарик #69: Представяне на новия Acer Iconia A1 и гривната Alcatel BoomBand

4384
Написана от  nixanbal 05 март 2014
Първо по Дарик #69: Представяне на новия Acer Iconia A1 и гривната Alcatel BoomBand

Здравейте и с брой 69 на технологичната рубрика на nixanbal.com в Дарик радио! Днес в ефир представихме новия таблет Acer Iconia A1 (A1-830), както и технологичната гривна Alcatel BoomBand. С Мишо обсъдихме и останалите новини от последната седмица, поговорихме за конгреса и Барселона, а освен това ще забележите, че видеото с по-качествена картина от друг път...

Acer Iconia A1-830

Таблетът Acer Iconi A1-830

Новият Iconia A1 е с процесор Intel и по-тънък корпус с метален гръб

Acer Iconia A1-830 е наследник на миналогодишния модел А1 и объркването с имената е съвсем нормално. Разликата с предходния таблет е, че този тук има метален корпус, който е по-тънък (около 8.2 мм) и по-лек (375 грама). 

Дисплеят е 7.9-инчов и с IPS технология, но резолюцията от едва 1024х768 пиксела издава по-ниския клас на устройството. Съотношението на страните и размерите на екрана напомнят на iPad mini, като можем да приемем, че Iconia A1-830 е бюджетна алтернатива с Android на таблета от Apple. 

Към спецификациите се отличават още процесор Intel Atom Z2560 с две ядра на 1.6 GHz, 1 GB RAM, 16 GB вградена памет, 5 МР основна камера и 2 МР отпред, microSD слот, стерео високоговорители, Bluetooth 3.0 и батерия с капацитет 4000 mAh, която обещава до 7.5 часа гледане на видео. 

Таблетът върви под Android 4.2 Jelly Bean и излиза на пазара у нас на цена около 330-350 лв. 

Alcatel BoomBand

Alcatel BoomBand

BoomBand е опит на Alcatel в сферата на носимите технологии и като за начало не изглежда никак зле. Гривната е гумена и не прави впечатление на особено качествен продукт, а в нея се слага малко тяло, събрало нужните чаркове и технологии. 

BoomBand прави това, което повечето подобни гривни могат - брои крачки, калории и изминато разстояние, следи съня и алармира с вибрация, когато се отдалечите твърде много от смартфона си. Връзката с него става чрез Bluetooth и специално приложение с приятен интерфейс.

Telegram е алтернатива на WhatsApp, но с акцент върху сигурността

В "Първо по Дарик" #69 днес обсъдихме още някои от премиерите на MWC 2014, стана дума за селфитата на Оскарите и поговорихме за приложението Telegram, което е по-сигурна алтернатива на WhatsApp.

Telegram е месинджър с акцент върху сигурността и независимостта си - създателят му Павел Дуров, основател и на руската социална мрежа ВКонтаке, казва, че никога няма да пусне реклами в приложението и никога няма да го продаде. Telegram позволява да си чатите с приятели в криптирана връзка и да изпращате самоунищожаващи се съобщения.

Ще се радвам, ако го тествате и споделите впечатления. Можете да го свалите безплатно тук.

Видкастът от днес беше записан със Sony RX10, който удари в земята любителската камера на същата марка, която ползваме обикновено...

Honor ще предлага бъдещите си сгъваемите смартфони и в Европа

В началото на 2022 г. Honor представи първия си смартфон със сгъваем дисплей, Magic V, който за съжаление после не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer