НачалоНовиниПърво по Дарик #96: Представяне на Huawei Ascend Mate 7

Първо по Дарик #96: Представяне на Huawei Ascend Mate 7

5839
Написана от  nixanbal 08 октомври 2014
Първо по Дарик #96: Представяне на Huawei Ascend Mate 7

Здравейте с брой 96 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сутрин в "Първо по Дарик" представихме най-новия модел на Huawei - фаблетът Ascend Mate 7, който има тънко метално тяло и огромен 6-инчов дисплей, а цената му ще се завърти около 1000 лв. 

Алтернатива на този модел е Lenovo Vibe Z2 Pro или още по-напомпаният Galaxy Note 4

Huawei Ascend Mate 7 беше представен на IFA 2014 в Берлин в първите дни на септември, а днес дебютира в ефира на Дарик радио. 

Устройството е позиционирано във високия клас и можем да го приемем за конкуренция на Galaxy Note 4 с уговорката, че последният има на какво да научи китайското устройство. 

Ascend Mate 7 има 6" Full HD дисплей, използва фирмен чипсет на Huawei с 4+4 процесорни ядра, 2 или 3 GB RAM, 16 или 32 GB вградена памет, microSD слот за карти памет, 13 МР камера със сензор на Sony + 5 МР отпред, както и огромна батерия с капацитет 4100 mAh.

Интересна добавка е скенерът за пръстови отпечатъци, разположен на задния панел - точно под камерата. Той разпознава лесно регистрираните отпечатъци, макар че на няколко пъти се наложи повторно докосване за реакция. Като цяло обаче това решение е по-добро от варианта на Samsung и този на HTC при миналогодишния One Max. 

Huawei Ascend Mate 7

Като дизайн Huawei са заимствали идеи именно от HTC One Max, като корпусът е почти идентичен с този модел, скенерът е на същото място, а материалът на изработка е отново метал.

В "Първо по Дарик" #96 обсъдихме набързо и акцентите от новините на технологичния фронт, а отдолу ви предлагам и видкаста от предаването. Записът е със Sony RX10, а финалът е отрязан (само като картина), заради препълнена SD карта, което обещавам да не се случва отново. 

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer