НачалоНовиниПо-голямата част от смартфоните Galaxy S24 ще бъдат с чипсет Snapdragon 8 Gen 3

По-голямата част от смартфоните Galaxy S24 ще бъдат с чипсет Snapdragon 8 Gen 3

1822
Написана от  nixanbal 03 ноември 2023
По-голямата част от смартфоните Galaxy S24 ще бъдат с чипсет Snapdragon 8 Gen 3

През 2023 г. със серията Galaxy S23 южнокорейският производител използва единствено премиум чипсета Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm и нямаше версия за определени пазари със собствения им Exynos. Тази практика от миналите години обаче изглежда ще се завърне през 2024 г. Добрата новина за феновете на Snapdragon обаче е, че повечето бройки от серията Galaxy S24 ще бъдат с платформата на Qualcomm. 

Новината идва от главния изпълнителен директор на Qualcomm, Кристиано Амон, който при представяне на финансовите резултати на компанията обяви, че за серията S24 на Samsung чипмейкърът има по-големия дял поръчки за доставка на чипсети. Това означава, че по-голямата част от всички модели Galaxy S24 ще бъдат със Snapdragon 8 Gen 3 (for Galaxy), а по-малка с Exynos 2400.

Амон не влиза в детайли, но заявката му потвърждава слуховете, че Samsung ще оборудва премиум модела Galaxy S24 Ultra единствено със Snapdragon 8 Gen 3, а при Galaxy S24 и Galaxy S24+ ще има и версия с него, и с Exynos 2400 - в зависимост от пазара.  

Очакванията са само в Европа и Южна Корея S24 и S24+ да използват Exynos 2400. 

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer