НачалоНовиниПотребителите на iOS са 7 пъти по-активни онлайн от тези с Android, показва проучване

Потребителите на iOS са 7 пъти по-активни онлайн от тези с Android, показва проучване

3719
Написана от  nixanbal 04 август 2014
Потребителите на iOS са 7 пъти по-активни онлайн от тези с Android, показва проучване

Потребителите на устройствата Apple с iOS са около 7 пъти по-активни в ползването им онлайн от тези с Android, показва ново проучване на Net Applications. Причината не е в магическите свойства на iPhone, а съвсем простичка - по-големият брой продадени дроиди са от нисък и среден клас и потребителите ги избират предимно, за да имат телефон, който работи като такъв

Net Applications прави мониторинг на достъпа от смартфони до 40 000 сайта, пояснява GSMArena.com, а най-актуалната статистика сочи, че влизанията през устройства с Android са една идея повече от тези с iOS - 44.62% спрямо 44.19%. 

Преднината на Android тук всъщност е сериозно изоставане, защото съотнасяйки числата с пазарния дял на двете платформи (85% за Android срещу 11.9% за iOS през второто тримесечие), се оказва, че потребителите с iPhone и iPad са около 7 пъти по-активни онлайн. 

Онлайн активност на различните операционни системи за Q2

Процент на онлайн активност за различните платформи за Q2 на 2014-a според Net Applications

Резултатът не бива да ни изненадва, имайки предвид високия клас на iPhone и тарифните планове, с които се предлага моделът. В същото време при Android най-продавани са евтините модели, които често се ползват без никакъв включен трафик за мобилен интернет. 

Android обаче продължава световната си инвазия и предстои да разберем как ще се развият нещата за водещите платформи в близко бъдеще. Дали есента Apple ще успее да привлече феновете на големите дисплеи с новия си iPhone?

Samsung Galaxy Buds 2 Pro са по-компактни и с по-добра ANC

Samsung представи днес новите си компактни безжични слушалки Galaxy Buds 2 Pro, които са най-добрият им модел в тази продуктова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer