НачалоНовиниПояви се информация за HTC Merlin - по-големият смартфон Nexus от 2016 г.

Появи се информация за HTC Merlin - по-големият смартфон Nexus от 2016 г.

2942
Написана от  nixanbal 01 юли 2016
Появи се информация за HTC Merlin - по-големият смартфон Nexus от 2016 г.

От вчера си говорим за новата версия Android 7.0 Nougat, а сега се появи информация за първото устройство, което ще излезе с нея на пазара. Става въпрос за спецификациите на HTC Merlin - по-големият от двата смартфона Nexus на Google, които очакваме до няколко месеца. 

Наскоро излезе информация за HTC Sailfish, който ще е по-компактният и леко опростен модел Nexus. Merlin обаче ще предлага по-голям 5.5" AMOLED дисплей с Quad HD резолюция, а Android Police вярва, че е попаднал и на достоверен списък с останалите спецификации. 

Устройството ще използва актуалния чипсет Snapdragon 820 или някоя от по-новите му версии 821 или 823, оперативната памет ще бъде 4 GB, вградената 32 или 128 GB (без версия с 64 GB).

За камерите очакваме 12 МР за основната и 8 МР за предната, батерията ще бъде 3450 mAh, ще има USB Type-C порт, говорители в долната част на корпуса и скенер за пръстови отпечатъци, който обаче щял да е разположен на гърба, а не под екрана, както при HTC 10. 

Припомням ви, че за по-малкия Nexus (HTC Sailfish) се очаква да предлага същите характеристики, но при дисплей 5" Full HD и батерия 2770 mAh. 

Като цяло нищо твърде вълнуващо, но при добра цена HTC Sailfish и HTC Merlin може да се превърнат в атрактивен избор за феновете на чистия и винаги актуален Android. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer