НачалоНовиниPPF Group отделя инфраструктурните дейности на Теленор в ново предприятие

PPF Group отделя инфраструктурните дейности на Теленор в ново предприятие

2049
Написана от  nixanbal 02 юли 2020
PPF Group отделя инфраструктурните дейности на Теленор в ново предприятие

Собствениците на Теленор България, PPF Group, обявиха, че отделят инфраструктурните дейности на оператора в ново предприятие CETIN България. За клиентите на телекома нищо няма да се промени.

Съгласно стратегията на проекта, Теленор България прехвърли активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие, CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление. Новата компания ще бъде ръководена от досегашния главен технически директор на Теленор, Владимир Радойчич. 

От оператора обявиха, че това преструктуриране няма да се отрази по никакъв начин на клиентите и няма да бъде усетено от тях. Идеята е занапред Теленор да се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка.

Разделението всъщност ще позволи на CETIN България да работи и предоставя услуги на други компании, включително конкуренти на Теленор. А самата Теленор е първият ѝ клиент. 

Новата компания ще се помещава в същата сграда в Бизнес Парк София, където е щабквартирата на Теленор. За нея ще работят около 200 служители. 

От компанията не посочват конкретна причина това преструктуриране да се случва точно сега. Предстоящото изграждане на 5G мрежи у нас също не е било сред основните двигатели зад решението. Поясняват обаче, че на PPF Group им е било необходимо време да проучат пазара и да стигнат до заключението, че подобен ход има смисъл за тях. Припомням ви, че PPF придобиха Теленор от норвежката телеком група преди 2 години. 

Същото разделяне на активите PPF предприема с операторите си в Унгария и Сърбия. 

ВИДЕО: 10 НЕЩА за камерата на Samsung Galaxy S21 Ultra

Това е една от най-способните и най-многофункционални камери в смартфон досега. Затова в следващото видео ще ви разкажа подробности за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer