НачалоНовиниПремиерата на Xiaomi 13 е била отложена

Премиерата на Xiaomi 13 е била отложена

1536
Написана от  nixanbal 01 декември 2022
Премиерата на Xiaomi 13 е била отложена

Днес, 1 декември, в Китай трябваше да се състои премиерата на новите флагмани в серията Xiaomi 13, но тя, както и анонсът на други очаквани устройства в страната, бяха отложени. Причината - смъртта на Дзян Дзъмин - генерален секретар на Китайската комунистическа партия от 1989 до 2002 г. 

Превод на публикация от Xiaomi в китайската социална мрежа Weibo гласи: "Съжаляваме да ви информираме, че премиерата на новата серия 13 ще бъде отложена. Ще ви уведомим веднага, щом имаме нова дата. Благодарим ви за разбирането и подкрепата."

Припомням ви, че днес в Китай трябваше да видим анонса на Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro, които на по-късен етап, в началото на 2023 г., да излязат и в Европа. Тези модели ще използват премиум чипсет Snapdragon 8 Gen 2 и ще имат нови системи камери, разработени в партньорство с Leica. Pro моделът ще бъде оборудван с голям 1" сензор. 

Идентични съобщения са пуснали и други компании, отлагайки планирани за близките дни анонси. Сред тях са Huawei, iQOO и MediaTek. 

Добрата новина е, че всичко това не касае потребителите в Европа. 

Припомням ви, че отново по политически причини през лятото Motorola отложи китайската премиера на смартфоните X30 Pro и сгъваемия Razr 2022. 

5 ключови екстри на Redmi Pad SE

Redmi Pad SE е таблет с тънко метално тяло, голям дисплей с фини рамки и висока опреснителна честота, както и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer