НачалоНовиниПрез лятното тримесечие Apple си е върнала второто място от Xiaomi, макар и на косъм

През лятното тримесечие Apple си е върнала второто място от Xiaomi, макар и на косъм

1246
Написана от  nixanbal 16 октомври 2021
През лятното тримесечие Apple си е върнала второто място от Xiaomi, макар и на косъм

През пролетното тримесечие на 2021 г. Xiaomi успя да изпревари Apple и за първи път да застане на второ място в класацията на най-големите (по брой продажби) производители на смартфони в света. Сега Canalys пусна доклад, в който разкрива данни за третата четвърт на годината, през която изглежда американската компания е успяла да си върне втората позиция, макар и да е само на 1% от Xiaomi. 

Данните на Canalys за периода юли-септември твърдят, че доставките на смартфони в света са се понижили с 6% заради недостига на компоненти - криза, която продължава да се отразява на всички производители. 

За това тримесечие лидер на пазара остава Samsung с 23% дял, следвана от Apple с 15% дял и Xiaomi с 14%. Четвърто и пето място са за други две китайски компании - Vivo и Oppo с по 10% всяка. 

Припомням ви, че за предходното тримесечие, пак по данни на Canalys, Samsung имаше 19% дял, Xiaomi 17%, Apple 14%.

Смартфон пазарът през Q3 на 2021 г.

Според данните на анализаторите Samsung всъщност остава на челно място със същия дял, какъвто е имал година по-рано. Apple е увеличила дела си с 3 пункта, а Xiaomi се запазва на същото ниво. 

Предстои да проследим дали и как челната петица ще се размести по време на най-горещото тримесечие в годината - коледното. То обичайно е най-силното за Apple и първото, в което ще се отразят продажбите на iPhone 13 в по-голяма цялост. В Q3 iPhone 13 успя да влезе само за последните 6 дни. 

Флагманите Galaxy S21 на Samsung предлагат нов дизайн, 120 Hz дисплеи и двойно повече памет

Ето че месец по-рано от обикновено Samsung днес представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy S21. Също като през…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer