НачалоНовиниПриложението Nothing Chats е свалено от Google Play

Приложението Nothing Chats е свалено от Google Play

831
Написана от  nixanbal 20 ноември 2023
Приложението Nothing Chats е свалено от Google Play

Преди дни Nothing, съвместно със Sunbird, обяви приложението Nothing Chats, което щеше да предложи функционалностите на iMessage за собствениците на Android модела Nothing Phone (2). Още при анонса се появиха опасения за сигурността на потенциалните му потребители, а днес те са потвърдени и самите Nothing обявиха, че свалят приложението от Google Play. 

В социалната мрежа X от компанията обявиха, че са премахнали Nothing Chats от Google Play и ще забавят пускането му, докато с разработчиците Sunbird не поправят някои "бъгове". А под "бъгове" младият бранд има предвид пропуски в сигурността, за които получихме детайлна информация от техническия анализ на Texts.com

Screenshot 2023-11-20 at 7.36.30

Проблемът идва от Sunbird, но Nothing е трябвало да направят достатъчно добро проучване за партньорите си и да разберат каква точно услуга ще предлагат на своите потребители. В момента страда имиджът на смартфон компанията, но добрата новина е, че Nothing Chats не престоя много в онлайн магазина на Google. 

Цялото упражнение освен това се оказа напълно безсмислено, след като два дни по-късно Apple обяви, че ще въведе поддръжка на RCS, а това означава, че потребителите на iPhone и Android ще могат да комуникират през чат приложения, подобни и с функционалността на iMessage. 

 

 

 

Изкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

Младата технологична компания Humane е горещата тема на седмицата, след като на 9 ноември стана ясно, че е готова да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer