НачалоНовиниПриложението Nothing Chats прави възможна комуникацията през iMessage на Android OS

Приложението Nothing Chats прави възможна комуникацията през iMessage на Android OS

742
Написана от  nixanbal 15 ноември 2023
Приложението Nothing Chats прави възможна комуникацията през iMessage на Android OS

Компанията Nothing е един от най-амбициозните играчи на пазара на смартфони и въпреки че е далеч от превръщането си в сериозен конкурент на Apple, тя не спира да опитва различни стратегии. Най-новият ход на базирания в Лондон стартъп е да привлече iPhone потребителите, като им покаже, че с неговите смартфони те няма да изгубят нищо, дори в софтуерно отношение. Nothing обяви възможност приложението на Apple iMessage да бъде използвано на Android.

Това става в партньорство със Sunbird, които осигуряват технологията, а Nothing правят дизайна на въпросното приложение Nothing Chats. То може да се инсталира само на Nothing Phone (2) и дава възможност за използване на iMessage.

За целта потребителите трябва да се логнат със съществуващия си акаунт на Apple и готово - зелените балончета на съобщенията се заменят с емблематичните за iPhone сини балони. 

Screenshot 2023-11-15 at 9.50.16

Това дава възможност за ползване на редица екстри на iMessage, включително групови чатове, гласови бележки, индикация, когато някой пише, както и изпращане и получаване на снимки в пълна резолюция. В бъдеще ще бъдат добавяни нови възможности, като например реакции на съобщения. 

Проблемите пред този заобиколен начин iMessage да бъде достъпно на Android са два. Първо - очакваме реакция на Apple, а тя може да не е никак тиха и благосклонна. Второ - сигурността е под въпрос, тъй като съобщенията при комуникация през Nothing Chats се пренасочват към инсталирани някъде в Европа Mac mini-та и не се обменят директно между устройствата. 

Nothing Chats излиза в Google Play Store на 17 ноември за потребителите на Nothing Phone (2) в САЩ, Канада, Обединеното кралство и Европа.

Max заменя HBO Max в България от 21 май

След като през март 2022 г. HBO GО беше заменена от HBO Max, сега на хоризонта е следващият ребрандинг и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer