НачалоНовиниПриложенията за iOS и Android ще могат лесно да се конвертират за Windows 10

Приложенията за iOS и Android ще могат лесно да се конвертират за Windows 10

4130
Написана от  nixanbal 30 април 2015
Приложенията за iOS и Android ще могат лесно да се конвертират за Windows 10

На конференцията BUILD продължават да се случват дълго чакани анонси и получаваме официално потвърждение на новини, които доскоро бяха само слухове. Такъв е случаят и с информацията, че разработчиците на приложения за iOS и Android вече ще имат лесен начин да ги конвертират за новия Windows 10.  

Microsoft обяви, че създадетлите на приложения за Android ще могат да използват по-голямата част от кода за тях и лесно да ги превърнат в програми за Windows 10. Става въпрос за изградени на Java и C++ приложения.

Разработчиците ще използват Windows API с вече готовия си код, с който ще добавят Live Tiles за приложенията си, както и друга функционалност за Windows.

Същата добра новина дойде и за създателите на iOS приложения, писани на Objective C. Кодът на тези приложения ще се конвертира от инструмент на Microsoft и с "много малко" допълнителна намеса те ще бъдат готови за инсталация на Windows 10.  

Създателите на супер популярната Candy Crush например вече използват тази техника, за да пренесат своите iOS приложения под Windows 10, обявиха от Microsoft. 

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer