НачалоНовиниПродажбите на PlayStation 5 прехвърлиха 10 милиона бройки

Продажбите на PlayStation 5 прехвърлиха 10 милиона бройки

879
Написана от  nixanbal 31 юли 2021
Продажбите на PlayStation 5 прехвърлиха 10 милиона бройки

С над 10 милиона продадени копия от PlayStation 5 за 8 месеца това е най-бързо продаваната конзола на Sony Interactive Entertainment досега. Новината за достижението беше разпространена тази седмица, но 10-милионната бройка е била продадена на 18 юли. 

PlayStation 5 е най-бързо продаваната конзола в историята на SIE до момента, като 10-те милиона бройки са достигнати 2 месеца по-рано, отколкото с PlayStation 4. 

Числото вероятно щеше да е още по-голямо, ако нямаше проблеми с недостига на чипове, които сериозно се отразяват на производството и наличностите от PS5 продължават да са ограничени или да липсват изцяло и до днес. От Sony признават за проблема, но не посочват кога очакват той да бъде разрешен. 

Компанията сподели и за други постижения, свързани със заглавията за PS5. Тук влизат 6.5 млн. продадени копия от Marvel’s Spider-Man: Miles Morales и 1.1 млн. продадени копия от пуснатата на 11 юни Ratchet & Clank: Rift Apart.

Скоро предстои PlayStation Studios да пуснат нова God of War, Gran Turismo 7 и Horizon Forbidden West, а сред очакваните заглавия от техни партньори са Battlefield 2042, DEATHLOOP, Far Cry 6 и Kena: Bridge of Spirits. 

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer