НачалоНовиниQualcomm обяви събитие за 20 май, очакваме новите им чипсети Snapdragon

Qualcomm обяви събитие за 20 май, очакваме новите им чипсети Snapdragon

299
Написана от  nixanbal 16 май 2022
Qualcomm обяви събитие за 20 май, очакваме новите им чипсети Snapdragon

Qualcomm обяви официално събитие за 20 май в Китай, на което очакваме да представят новите си чипсети Snapdragon. Освен премиум платформата Snapdragon 8 Gen 1+ се говори, че ще видим и Snapdragon 7 Gen 1. 

За Snapdragon 8 Gen 1+ очакваме да бъде по-лек ъпгрейд на популярния Snapdragon 8 Gen 1 и да бъде водещият чипсет за смартфоните от висок клас, излизащи през втората половина на 2022 г.

Той ще бъде произведен по 4-нанометров процес от TSMC и ще използва същата конфигурация на процесора от 1 ядро Cortex X2 на 2.99 GHz, 3 ядра Cortex A710 и четири енергоефективни ядра Cortex A510.

Qualcomm

Другият нов чипсет, който се очаква Qualcomm да представи на 20 май, е Snapdragon 7 Gen 1 - първият от тази серия, следващ новата схема с имената. Това вероятно ще бъде платформа за смартфони от висок среден клас, като се говори, че ще има 8-ядрен процесор с 4 ядра A710 на 2.36 GHz и 4 ядра A510 на 1.8 GHz.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer