НачалоНовиниQualcomm подхрани слуховете, че Galaxy S23 няма да има версия с Exynos

Qualcomm подхрани слуховете, че Galaxy S23 няма да има версия с Exynos

1439
Написана от  dessyteneva 29 юли 2022
Qualcomm подхрани слуховете, че Galaxy S23 няма да има версия с Exynos

След като тази година Samsung отново пусна флагман смартфоните си от серията Galaxy S22 и с чипсети Snapdragon, и със собствените си Exynos, наскоро се появиха слухове, че тази практика ще бъде преустановена. Сега гланият изпълнителен директор на Qualcomm Кристиано Амон разкри във финансовия отчет на компанията за второто тримесечие, че 75% от устройствата в серията S22 са базирани на чипсет Snapdragon и предположи, че този процент ще се увеличи следващата година, с което подхрани спекулациите за пълното отпадане на Exynos. 

“Партньорството между Qualcomm и Samsung излиза извън границите на смартфоните Galaxy, за да включи и Galaxy Book, компютри с Windows, таблетите Galaxy, бъдещите устройства с разширена реалност на компанията и други”, обяви Амон, добавяйки, че двете компании са удължили споразумението си за патентно лицензиране до 2030 година, а то обхваща 3G, 4G, 5G и евентуално 6G устройства.

Амон също така посочва, че Qualcomm е доставяла чипсетите за 75 на сто от смартфоните в серията Galaxy S22 и че очаква процентът да е много по-голям при Galaxy S23 и занапред. 

 

Това изявление на чипмейкъра не категорично, но до голяма степен потвърждава информацията на Минг-Чи Куо, че следващите топмодели на Samsung ще използват само Snapdragon 8 Gen 2, който ще бъде представен през ноември. 

 

Дори това да се окаже истина, едва ли ще бъде краят на Exynos, тъй като по непотвърдена информация Samsung е създала екип за разработване от нулата на нов чипсет за смартфони, но работата по него може да отнеме повече време. Затова и се очаква серията Galaxy S да използва предимно или изцяло чипсети Snapdragon през 2023 г. и през 2024 г.

Новите смартфони със сгъваем дисплей Galaxy Z Flip 4 и Z Fold 4, задаващи се на 10 август, също ще са базирани на Snapdragon 8+ Gen 1.

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer