НачалоНовиниQualcomm разработва собствен геймърски смартфон в партньорство с Asus, твърди слух

Qualcomm разработва собствен геймърски смартфон в партньорство с Asus, твърди слух

723
Написана от  nixanbal 08 октомври 2020
Qualcomm разработва собствен геймърски смартфон в партньорство с Asus, твърди слух

Qualcomm разработва собствен смартфон, предназначен за геймъри, който ще бъде представен до края на година, твърди DigiTimes. Устройството се подготвя в партньорство с Asus. 

Геймърският смартфон на Qualcomm щял да се появи още през 2020 г., но на пазара ще дебютира в началото на 2021 г., твърди източникът. Очаква се устройството да използва все още необявения чипсет на същия производител - Snapdragon 875. 

Последният всъщност може да бъда показан на 1 декември, за когато Qualcomm насрочи онлайн събитие. Заедно с чипсета е възможно да дебютира и самото устройство, в чието създаване са участвали Asus. А Asus звучи като добър избор, защото това е компанията, която от няколко години разработва и собствена серия геймърски смартфони под името ROG Phone (на изображението горе). 

Дали наистина Qualcomm искат да влязат директно със собствен модел смартфон на пазара и какви са ползите за тях от това, освен да предложат т.нар. референтен дизайн, който да послужи за модел на техните партньори, предстои да разберем в близките 2 месеца. 

5 ключови екстри на Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A53 5G е наследник на най-популярната серия смартфони на компанията, чиито представители в последните години са били сред…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer