НачалоНовиниQualcomm Snapdragon Satellite е сателитна комуникационна услуга за премиум смартфони и не само

Qualcomm Snapdragon Satellite е сателитна комуникационна услуга за премиум смартфони и не само

761
Написана от  nixanbal 06 януари 2023
Qualcomm Snapdragon Satellite е сателитна комуникационна услуга за премиум смартфони и не само

На CES 2023 в Лас Вегас Qualcomm обяви Snapdragon Satellite - решение за двупосочна комуникация през сателит. То ще бъде достъпно за смартфони от висок клас през втората половина на 2023 г. и ще има различни приложения, а не само при спешни случаи, както при Apple. 

Snapdragon Satellite ще предлага двупосочна комуникация чрез текстови съобщения, дори където наземните мрежи на операторите нямат покритие. За целта Qualcomm си партнира с Iridium и осигурява глобално покритие. 

Посочва се, че използването при спешни случаи - например инцидент в планината, ще бъде само едно от предназначенията на Snapdragon Satellite. Други възможности на услугата ще бъде стандартна SMS комуникация и други приложения, например почивка в отдалечен район без обхват.

blog-global-connectivity-smartphones-matt-cristiano-1024x682

Услугата за сателитна комуникация на Qualcomm ще бъде достъпна за смартфони с чипсет Snapdragon 8 Gen 2 през втората половина на 2023 г. 

В бъдеще Snapdragon Satellite ще се поддържа и от други устройства, включително лаптопи, таблети, превозни средства и IoT продукти. 

Снимката по-горе е от демонстрация на решението в Невада.

Samsung Galaxy Watch 5 и Watch 5 Pro имат по-издръжливи батерии и защита от сапфир кристал

Заедно с двата си сгъваеми смартфона днес Samsung представи и новите си смарт часовници. Моделите Galaxy Watch 5 и Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer