НачалоНовиниРазработката на собствен 5G модем се оказа трудна задача дори за Apple

Разработката на собствен 5G модем се оказа трудна задача дори за Apple

328
Написана от  nixanbal 18 ноември 2023
Разработката на собствен 5G модем се оказа трудна задача дори за Apple

Трудностите за Apple в разработката на собствения им 5G модем продължават. Компанията първоначално планираше да е готова през 2024 г., след това отложи чипа си за началото на 2025 г., а днес чуваме за поредното изместване във времето.

Apple работи по собствен модем, след като през 2019 г. придоби по-голямата част от бизнеса с модеми за смартфони на Intel. Целта на компанията е този чип да е поредният, който ще я направи независима от външни производители, най-вече от Qualcomm, доставяща в момента 5G модемите за iPhone и други нейни продукти. 

Проблемите около създаването на модема обаче не спират, съобщава Марк Гърман от Bloomberg, и според него планът вече е той да бъде готов до края на 2025 г. или в началото на 2026 г. 

Очакваше се 5G модемът на Apple да дебютира в четвъртото поколение на бюджетния iPhone SE. Това все още е така, но е под въпрос дали заради модема премиерата на устройството няма да бъде отложена. 

От друга страна Apple има подновено споразумение с Qualcomm за доставка на 5G модеми чак до 2026 г., така че това "забавяне", за което говори Гърман, не звучи толкова драматично, а по-скоро като очаквано развитие на нещата. Собственият чип на компанията от Купертино може да бъде готов тъкмо при изтичането на договора.  

Xiaomi 13T и Xiaomi 13T Pro ще получат по-дълга софтуерна поддръжка

Обявените преди малко в Берлин смартфони от висок клас на Xiaomi, Xiaomi 13T и Xiaomi 13T Pro, са първите за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer