НачалоНовиниRealme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe

Realme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe

586
Написана от  nixanbal 17 юли 2021
Realme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe

Решението MagSafe на Apple, което беше въведено с iPhone 12, скоро може да намери конкурент и в света на Android. Потребителят @stufflistings от Twitter първи е открил детайли по въпроса и посочва, че търговската марка MagDart е била регистрирана от Realme в Европа и Индия, като зад името вероятно се крие алтернатива на магнитното зареждане, което Apple предлага в смартфоните си. 

От описанието в документите по регистрацията става ясно, че MagDart ще бъде технология за зареждане, а, съдейки по името - вероятно и много близка до MagSafe.

В случая с iPhone 12 решението MagSafe позволява аксесоари, сред които калъфчета, подложка за безжично зареждане, външна батерия и други, да се прикрепват чрез магнит към гърба на смартфона. Очаква се случаят с Realme да е сходен, въпреки че от китайската компания засега не са обявили официално нищо.

Realme-MagDart-EUIPO-Trademark

И въпреки че очакваната алтернатива на MagSafe тепърва ще навлезе при Android, с Realme това би означавало, че в бъдеще тя може да се предлага от цялата група на BBK Electronics, която включва Oppo, Vivo и OnePlus. 

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer