НачалоНовиниRealme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe

Realme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe

980
Написана от  nixanbal 17 юли 2021
Realme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe

Решението MagSafe на Apple, което беше въведено с iPhone 12, скоро може да намери конкурент и в света на Android. Потребителят @stufflistings от Twitter първи е открил детайли по въпроса и посочва, че търговската марка MagDart е била регистрирана от Realme в Европа и Индия, като зад името вероятно се крие алтернатива на магнитното зареждане, което Apple предлага в смартфоните си. 

От описанието в документите по регистрацията става ясно, че MagDart ще бъде технология за зареждане, а, съдейки по името - вероятно и много близка до MagSafe.

В случая с iPhone 12 решението MagSafe позволява аксесоари, сред които калъфчета, подложка за безжично зареждане, външна батерия и други, да се прикрепват чрез магнит към гърба на смартфона. Очаква се случаят с Realme да е сходен, въпреки че от китайската компания засега не са обявили официално нищо.

Realme-MagDart-EUIPO-Trademark

И въпреки че очакваната алтернатива на MagSafe тепърва ще навлезе при Android, с Realme това би означавало, че в бъдеще тя може да се предлага от цялата група на BBK Electronics, която включва Oppo, Vivo и OnePlus. 

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer