НачалоНовиниRedmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro - бюджетни смарт аксесоари с екстри от по-скъпите алтернативи

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro - бюджетни смарт аксесоари с екстри от по-скъпите алтернативи

2161
Написана от  nixanbal 10 септември 2023
Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro - бюджетни смарт аксесоари с екстри от по-скъпите алтернативи

Популярният бранд Redmi на Xiaomi предлага не само устройства с атрактивно съотношение цена - характеристики, но и с доста приятна визия. Пример за това са смарт часовникът Redmi Watch 3 и компактните безжични слушалки Redmi Buds 4 Pro, които са у мен от няколко дни и е време да ви разкажа за тях на следващите редове.

Redmi Watch 3

Отваряйки кутията на Redmi Watch 3, първото, което ми направи впечатление, е колко компактен е часовникът. Поставих го на китката си и той просто се сля с нея. Проверих веднага теглото - оказа се, че моделът тежи нищо и никакви 37 грама, в което влиза и силиконовата каишка от комплекта.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

Redmi Watch 3 се предлага в черно и в цвят слонова кост, като и в двата случая каишката е силиконова и в съответния цвят. Каишките между другото се подменят лесно и се свалят по възможно най-елементарния начин - просто с натискане на малък бутон при закопчалката. Силиконовият модел е универсален и вероятно ще пасне на най-широк кръг потребители, тъй като е подходящ както за продължително носене, така и за спортуване, без да се износва или видоизменя по някакъв начин във времето.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

Часовникът е с пластмасово тяло и има висока защита от вода до 5 АТМ, така че можете спокойно да се къпете с него и дори да плувате.

Разбира се, ключовият елемент от дизайна на Redmi Wacth 3 е големият му AMOLED дисплей с диагонал 1.75", който има резолюция от 390 х 450 пиксела и до 600 нита яркост. Не се посочва какво е стъклото отгоре, но то е с фина извивка, така че прелива приятно към рамката, а освен това има покритие против пръстови отпечатъци и действително не задържа почти никакви следи.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro  Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

Смарт часовникът се базира на собствен софтуер и има интуитивен интерфейс. Отгоре се свалят известията, отдолу са бързите настройки, надясно и наляво са плочките с различни уиджети, а в менюто с всички функции/приложения се влиза с натискане на единствения бутон от дясната страна на корпуса.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

За дисплея има над 200 налични лица/циферблата, които могат да се сменят директно от часовника и да се инсталират през смартфон приложението Mi Fitness. Поддържа се и Always On Display, който може да е изключен, включен само в определени часове или в режим Smart - да бъде активен винаги и да се изключва автоматично, когато часовникът не се носи или докато спите. Дребни, но ценни екстри, като събуждане на дисплея при повдигане към лицето или с двойно потупване върху екрана, както и гасене на дисплея с поставяне на длан върху него също са налице.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

Redmi Watch 3 има микрофон и говорител, така че може да се използва за провеждане на разговори като хендсфри. Понеже това не е самостоятелно устройство със собствена SIM карта, за тази цел то трябва да е свързано със смартфона чрез Bluetooth. Функцията обаче е особено полезна, ако ръцете ви са заети или например шофирате, а автомобилът ви няма система с опция за връзка с мобилния.

Redmi Buds 4 Pro

Колкото до Redmi Buds 4 Pro - това със сигурност са едни от най-добрите компактни безжични ANC слушалки с цена под 150 лв. не само на Xiaomi, но и изобщо на пазара в момента.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

Моделът се свързва чрез Bluetooth 5.3 директно към смартфона (и/или друго устройство), но има и смартфон приложението Xiaomi Earbuds за по-удобен контрол. Там можете да превключвате между режим с активна шумоизолация и режим на пропускане, като и в двата случая има опция за по-фино регулиране. Има опция и ANC да бъде адаптивна, така че автоматично да се избира нивото ѝ на работа, а според данните на Xiaomi слушалките намаляват страничните шумове с до 43 dB.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

Система от три микрофона се грижи за по-чисти разговори, като има и решение за справяне с вятъра, така че той да не пречи на обажданията ви.

Redmi Buds 4 Pro използват двойни динамични драйвери - системата включва 10-милиметрова диафрагма от алуминиева сплав и 6-милиметрова титаниева диафрагма за високите честоти. Не знам как Xiaomi са постигнали това в този ценови клас, но слушалките наистина осигуряват много силен и качествен звук, с чисти вокали и плътен бас. Поддържа се Hi Res Audio с кодека LDAC за Android смартфони, както и възможност за едновременна връзка с две устройства. Разбира се, препоръчвам да се заиграете в настройките и да настроите звученето по вкуса си.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro  Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

Слушалките "разбират", когато извадите някоя от тях и спират музиката на пауза, докато не я върнете в ухото си. Тази функция обаче може да бъде изключена. Управлението им пък става с докосвания по страничната зона на стеблата.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro

Батерията на Redmi Buds 4 Pro издържа до 9 часа с едно зареждане при 50% сила на звука и с изклчюена ANC + още 3 презареждания от кутийката, или общо 36 часа. Не се поддържа безжично зареждане, което е очаквано при тази цена, но с USB C кабел можете да добавите около 2 часа време за слушане на музика за 5 минути.

Слушалките идват с компактна кутийка, имат удобна форма и тегло от едва 5 грама всяка, така че спират да се усещат, щом ги поставите в ушите си. Идват със силиконови накрайници, като в комплекта има 3 размера, за да изберете най-удобния за себе си.

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer