НачалоНовиниRedmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

1571
Написана от  nixanbal 23 април 2024
Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие и в категорията на носимите технологии, където се подвизава с изключително атрактивни модели слушалки и смарт часовници. При мен от няколко дни са Redmi Buds 5 Pro и Redmi Watch 4 и на следващите редове ще ви разкажа за акцентите от двете устройства и защо биха били подходящ избор, ако не възнамерявате да отделяте сериозен бюджет за такъв аксесоар.

Redmi Watch 4

Започвам със смарт часовника Redmi Watch 4, който наистина е изумително способен и добре изглеждащ за цената си от 170 лв. към момента на публикуване на този материал. Корпусът му има алуминиева рамка в сребристо или тъмносиво, екранът е голям и с плоско покривно стъкло, а в комплекта му идва черна силиконова каишка, която го прави готов веднага да поеме курс към спортните ви активности. Xiaomi обаче предлагат у нас и допълнителни каишки, които са в различни цветове и могат сериозно да променят или просто разнообразят визията на Watch 4. Харесва ми и начинът, по който въпросните се свалят - просто натискате бутон от вътрешната част на каишката и тя се освобождава. Няма никакви бутони с изключение на въртящата се стоманена коронка вдясно, която служи за достъп до списъка с приложения и скролирането през списъка.

Дисплеят на Redmi Watch 4 е правоъгълен и с доста голям диагонал от 1.97", което е сериозно увеличение на полезната площ спрямо Redmi Watch 3 и неговия 1.75" екран. Разбира се, часовникът използва AMOLED панел, за да бъде по-щадящ към батерията, а и да предлага по-добър образ. Опресняването е до 60 Hz, така че преминаването през списъка с приложения се усеща доста приятно.

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro @ nixanbal.com

За екрана можете да избирате измежду повече от 200 създадени лица. Смяната става по стандартния начин - задържате пръст върху дисплея и след това преминавате наляво и надясно, за да прегледате опциите. Другият вариант е да разгледате галерията с лица в приложението за връзка с телефона - Mi Fitness.

Redmi Watch 4 използва Xiaomi HyperOS и има ясно организиран и интуитивен интерфейс. От началния екран настрани преминавате през различните уиджети, които сте извели на преден план. Отгоре сваляте лентата с известията, а отдолу нагоре имате достъп до контролния панел с бързи настройки. С коронката влизате в менюто с всички приложения/функции, където са и пълните настройки на часовника. Там можете да изберете например дали яркостта на дисплея да бъде автоматична или да я настроите ръчно; можете да активирате Always On Display; да включите или изключите функцията за светване на екрана при повдигане на китката и т.н.

Устройството има 470 mAh батерия, която според производителя може да издържи до 20 дни време на нормално ползване или до 30 дни в икономичен режим. Това, разбира се, би бил най-добрият случай, но с включен Always On Display и в зависимост от активността на тренировките ви, до 10 дни време на работа е съвсем реалистично.

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro

По отношение на следенето на здравните показатели - Redmi Watch 4 може да измерва пулса и наситеността на кислород в кръвта. В приложението на телефона можете да зададете колко често да се случват тези измервания и дали да са постоянни, в продължение на целия ден. Има възможност дори да бъдете предупредени, ако пулсът ви падне или се качи над определени стойности. Същото важи и за кислородът в кръвта, за чиито занижени нива часовникът може да алармира. Има също опция за следене нивата на стрес и качеството на съня, както и за следене на крачките и изгорените калории.

Redmi Watch 4 може да записва и представянето ви по време на над 150 вида спортни активности, като има и вграден GPS. Последното позволява, дори да сте оставили смартфона у дома, да проследите маршрута на тренировката си. Високата защита от вода до 5 АТМ позволява да използвате аксесоара и при водни спортове, като се поддържат 18 вида такива. Щом излезете на сушата има функция за изхвърляне на водата от говорителя.

И като стана дума - Redmi Watch 4 има говорител и микрофон, така че може да се използва за провеждане на разговори, когато е свързан със смартфона.

Redmi Buds 5 Pro

Слушалките Redmi Buds 5 Pro също предлагат богат списък екстри и много добро представяне за цената си от около 120 лв.

Моделът има бих казал познат дизайн със среднодълго "стебло", като се предлага в приятни цветове, включително Midnight Black, Moonlight White и Aurora Purple, който е съчетание от лилаво и бледозелено. При черната версия между другото кутийката има релеф, напомнящ кожа.

Слушалките се управляват с докосвания/потупвания, като в приложението Xiaomi Earbuds можете да определите кой жест каква команда да задава.

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro @ nixanbal.com

Въпреки ниската си цена, Redmi Buds 5 Pro имат активна изолация на околния шум (до 52 dB), която може да работи в адаптивен режим - т.е. да се регулира сама спрямо околната среда, или пък да бъде променяна ръчно в три степени. Има и режим на прозрачност, който пропуска умишлено околните шумове и също е с три настройки. Едната е стандартна, втората подсилва говор, а третата - звуците от средата. При моите тестове действително се усеща доста сериозна разлика както при включена и изключена ANC, така и между отделните по-фини настройки на ANC и Transparency режимите.

В приложението също така има еквалайзер, а също и функцията Adaptive sound, която автоматично би трябвало да настрои звученето на музиката спрямо специфичната форма на ушния ви канал.

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro @ nixanbal.com

Аудиото е доста приятно, макар и не толкова богато, като при слушалките от по-високия клас. Изненада ме колко е силен звукът - беше ми дори невъзможно да слушам на максимум сила. Поддържа се кодекът LDAC

Слушалките издържат до 10 часа слушане на музика с едно зареждане, което е супер показател, а с презарежданията от калъфчето им времето се увеличава на до 38 часа. Презареждането е с USB C, като за 5 минути на зарядното можете да осигурите 2 часа слушане.

6 НЕЩА за новите Neo QLED телевизори на Samsung

Стартът на Световното първенство по футбол в Катар 2022 е повод за много потребители да се замислят за ъпгрейд на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer