НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Acer ES Series 5

ВИДЕО: Ревю на Acer ES Series 5

2020
Написана от  nixanbal

По-рано тази година Acer представи първия си електрически велосипед. Да, точно така - Acer с компютрите. Докато го чакаме обаче на пазара у нас вече се предлагат електрическите тротинетки на компанията, а у мен от няколко дни е Acer ES Series 5. И след като навъртях няколко километра с нея в града, време е да споделя с вас подробностите.

Въпреки че следващият кмет на София има доста да поработи в посока изграждане на обширна и свързана мрежа от велоалеи, електрическите тротинетки стават все по-предпочитан начин за придвижване. Особено ако става въпрос за разстоянието от дома до офиса или влизането в централната част на града. Няма нужда да си говорим за предимствата на този вид микро мобилност - но все пак - пестим време и нерви от задръстванията, не търсим място за паркиране и не плащаме зона, а освен това пазим въздуха чист.

Със своята пета серия Acer добавят върху всичко това и още няколко ключови предимства, за които ще си поговорим на следващите редове и във видеото по-горе.

Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com

Acer ES Series 5 е с доста солидна алуминиева конструкция, широка основа за стъпване с размери 64 х 16.5 см и дръжки с анатомична форма и добър захват. Всичко това от една страна е създадено за повече сигурност и комфорт, а от друга - тротинетката е подходяща и за по-големи и тежки хора. Капацитетът ѝ официално е до 120 кг. Идва със задно окачване, което абсорбира между 20 и 30% от трусовете. Това е безценно, особено за софийксите пътища и алеи, при които неравностите не липсват. Acer посочват, че 10-инчовите гуми са устойчиви и на спукване, което за щастие не ми се наложи да тествам, въпреки преминаването през някои неочаквани дупки през последните дни.

Разположеният отпред мотор е достатъчно мощен, за да осигури бързо ускорение до максимално позволената скорост, а с функцията Круз контрол можете да я поддържате постоянна до избрано ниво.

Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com

Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com

И тук идва едно от най-големите предимства на Acer ES Series 5 - пробегът с едно зареждане. Тротинетката може да измине до 60 км без презареждане, което е впечатляващ показател. С това и с комфортната му конструкция моделът е създаден не само за небрежно каране в почивните дни, но и като надежден заместител на автомобила в града, независимо колко големи разстояния ви се налага да изминавате дневно. Само за референция - прекосяването на София от Люлин 3 до Младост 4 е под 20 км. Пълно презареждане отнема около 8 часа, като зарядното е сравнително компактно и лесно бихте могли да го приберете в раницата.

Тротинетката е изцяло черна, с няколко графични акцента в бяло и зелено, което е цветът на марката, а и на еко придвижването. От двете страни на двете гуми има задължителните жълти светлоотразители, отпред има такъв бял, а отзад е червеният стоп. На кормилото има звънец, копчето за включване на мигач, LCD дисплей, а пред него е фарът.

Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com

Дисплеят между другото е доста важен, тъй като дава информация за скорост, ниво на батерията и режим на управление. Тротинетката се стартира с продължително задържане на бутона (3 секунди), след което единично натискане включва или изключва фара, а двойно превключва мрежду трите режима на работа.

Другият начин да следите за различни показатели и да управлявате някои функции на тротинетката е през приложението Acer Electric Scooter Series 5. Сваля се безплатно за Android и iOS и в доста приятен интерфейс предлага по-важните детайли и възможност за заключване, включване на фара и страничните светлини, промяна режима на управление и круз контрол. Тук можете да видите колко километра сте изминали изобщо или за последното си каране.

Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com

Говорейки за режимите на каране - те са три и са подходящи при преминаване през различни терени. Всеки режим е свързан и с ограничение на скоростта. Първият е т.нар. еко режим с максимум 6 км/ч, стандартният с 10 км/ч, а най-бързият и по-спортен режим е с максимум 25 км/ч, което е и законовото ограничение в страната за тези превозни средства.

Спирането е надеждно, дори ако сте в спортен режим и карате с максималната скорост. За него ще разчитате на задна дискова спирачка и на предна електрическа. По-рано споменах и бутона за мигачи - такива има от двете страни на задната гума и действително са безценна добавка за всички, които планират да използват тротинетката за придвижване в града. Най-важното бързо да свикнете да ги използвате, тъй като ще повишат и вашата безопасност, и тази на останалите участници в движението.

Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com

Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com

Тротинетката тежи 18.5 килограма, с което не е от най-леките, но е съвсем удобно да се сгъва, вдига и пренася при преминаване през стълби, да се качи до асансьора или да се прибере в багажника на автомобила. Не се притеснявайте от локви, защото се покрива стандартът IPx5. Това, разбира се, не включва пълно потапяне под вода, но с просвет от 11 см би трябвало да няма никакви проблеми дори през софийските мини езерца след проливен дъжд.

Ревю на електрическата тротинетка Acer ES Series 5 @ nixanbal.com

Е, това беше моето представяне на Acer ES Series 5 - електрическа тротинетка, която за мен е супер обнадеждаващ знак за сериозните намерения на Acer да навлезе и в тази продуктова категория. Харесва ми солидната конструкция, удобната платформа за стъпване и добрият захват на дръжките, но най-вече възможността да прекосиш града и да се върнеш обратно с едно зареждане. Ако въпросните 60 км пробег не са ключови за вас - предлага се и по-достъпен модел Acer ES Series 3, който е по-лек, зареждане се два пъти по-бързо и издържа до 25 км.

Електрическите тротинетки на Acer вече се продават в Технополис, като можете да проверите актуалните им цени тук - Acer ES Series 5 и Acer ES Series 3.

Световна премиера на Realme GT 6 - компанията се завръща към високия клас в Европа

Realme току-що представи официално Realme GT 6 на събитие в Милано. Устройството е позиционирано във високия клас и е първият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer