НачалоНовиниРевю на Acer Iconia Tab 8 от Даниел Личевски

Ревю на Acer Iconia Tab 8 от Даниел Личевски

4069
Написана от  nixanbal 18 декември 2014
Ревю на Acer Iconia Tab 8 от Даниел Личевски

И така, дойде време да стартираме с ревютата на участниците от инициативата на Acer и nixanbal.com, в която 10 от вас имаха възможност да се запишат и да получат за едноседмичен тест таблета Iconia Tab 8. Тестовите бройки все още обикалят нашите участници в кампанията, но ето и първото от тях. Негов автор е Даниел Личевски...

Аcer Iconia tab 8 е името на таблета с който искам да ви запозная днес. Той се откроява от конкуренцията със страхотен алуминиев корпус, своят Light weight дизайн, HD дисплей и процесор от Intel. И всичко това поднесено на доста достъпна цена.

Дизайн с премиум усещане

Устройството пасва идеално в ръцете ви със стилният си тънък и лек корпус . Върху алуминиевият гръб който придава премиум усещане, се намира релефното лого на Acer и високоговорителя който е разположен по цялата дължина в долния край. Дизайнът отзад се допълва и от изпъкналата 5MP камера в горния край. По заоблените рамки ще намерите Micro SD слотът от ляво и курсорът за звука и power бутона от дясно. И двата бутона са лесни за достигане и управление. В горната страна устройството е снабдено с микро HDMI и микро USB портове както и 3,5мм аудио жак. Така стигаме и до лицето на устройството. Там ни посреща изчистен дизайн състоящ се от предната 2 MP камера и логото на производителя разположено върху издължената долна рамка на дисплея. Именно тя се оказва много полезна когато се налага да използвате устройството с една ръка. 

Acer Iconia Tab 8

Дисплеят е номер 1 сред конкуренцията

Гледане на филми и видео, 3D игри, браузване в интернет, 8 инчовият HD дисплей със своя IPS панел се представя отлично.С Zero Air Gap технологията пък, която подобрява контраста и изображенията съм склонен да твърдя, че качеството му се изравнява с някой предложения от по високия клас.

Хардуер захранван от KitKat

Снабден с четири-ядрен процесор Intel Atom, в допълнение от 1 GB RAM памет, таблетът не се затормозява от нищо. Налични са също 16 GB флаш памет, GPS, Wi-Fi, Bluetooth. Андроид 4.4.4 KitKat е операционната система . От Acer са го запазили в чистият му вид като са добавили някой много полезни функции. Touch WakeApp е една от тях, която събужда екрана веднага щом допрете пръстите на едната си ръка върху дисплея. Тя работи много точно и буквално ще забравите за копчето при събуждането на дисплея. При отваряне на голям брой приложения, а и активирани не по-малко уиджети таблета се представя отлично. По-тежките 3D графики на някой игри също не са проблем. През цялото време докато използвах устройството не забелязах и следа от лаг. Единствено,  два внезапни рестарта помрачиха за момент настроението ми по време на теста.

Acer Iconia Tab 8

Задоволителни камера и звук

Задната камера е 5MP, а предната 2MP но и никой не очаква нещо феноменално като се вземе под предвид цената на устройството. Интерфейсът на приложението и, е опростен и лесен за използване. Налични са всички познати режими за снимане, като са добавени и някой интересни функции. Камерите се представят отлично в запечатването на моменти, които после да споделите в чата с приятели, а защо не и в социалната мрежа. Във видео разговорите също се представят на ниво. Високоговорителя е достатъчно силен за да може да се наслаждавате на любимата си музика и в някой по-големи помещения, а и на открито.

Батерия за целия ден

Големината на батерията е 4600 mAh което се оказа напълно достатъчно за да използвате таблета през целия ден. При целодневна връзка с интернет, браузване, мейли, чат, Facebook и YouTube батерията обикновено ме оставяше късно вечерта. Естествено, при по продължителен гейминг, заряда си отиваше по-рано.

Acer Iconia Tab 8

Под чертата 

Acer Iconia Tab 8 би бил подходящ за онези потребители, които не са готови да заделят голяма сума пари, но въпреки това не искат да правят компромис с качествената изработка и добрите параметри. Той се оказа идеален спътник за сутрешното кафе, напрегнатия работен ден, тежката сесия и забавните моменти с приятелите.

 

Това бяха впечатленията на Даниел, а скоро очаквайте и следващия материал от поредицата. Текстът е запазен в оригинален вид.

Повече за спецификациите на Acer Iconia Tab 8 можете да научите в официалния му сайт тук.

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer