НачалоВидео ревюРевю на Huawei FreeBuds Pro 3

Ревю на Huawei FreeBuds Pro 3

1071
Написана от  nixanbal

Huawei FreeBuds Pro 3 са най-новите слушалки на компанията от висок клас, които идват с подобрения в активната изолация на околния шум и качеството на разговорите. Подробности за звука и батерията, удобни ли са и как се управляват - ще ви разкажа на следващите редове и във видеото по-горе.

FreeBuds Pro 3 идват със сходна на предишния модел визия, но кутийката им е с една идея по-рафиниран дизайн, при който отвън не се вижда пантата. Huawei казват, че дори след 100 000 отваряния и затваряния капачето няма да се разхлаби, а когато го повдигнете - вече по-голяма част от слушалките е на показ и това позволява по-лесно да бъдат извадени. Иначе кутийката все така е с овална форма, подобна на речен камък, като е малко по-компактна и лека, а слушалките вече се предлагат в нов зелен цвят, който е доста приглушен и ми допада повече от другите две опции - тъмносиво и бяло.

Самите слушалки тежат с 5% по-малко и всяка вече е 5.8 грама. Имат среднодълго стебло, което всъщност помага да ги държи по-стабилни в ушите, а силиконовите накрайните са в четири размера, за да изберете най-удобния за себе си. Новото тук е най-компактният размер XS, който е добре дошъл за дамите и изобщо хората с по-малки уши. Предлага се IP54 защита от прах и пръски вода, така че няма да има проблем при ползване под лек дъжд или при потене във фитнес залата.

Ревю на слушалките Huawei FreeBuds Pro 3 от nixanbal.com

Поставяйки слушалките в ушите си, ще усетите изключителен комфорт и след минути ще забравите, че изобщо ги носите. Мисля, че казвам това за почти всеки модел FreeBuds, но е важно и ако сте имали слушалки на Huawei със сигурност бихте го потвърдили. Управлението става чрез докосвания по споменатите вече стебла. Настройки и промени могат да се направят през приложението Huawei AI Life, но най-общо има команди чрез стисване, стисване и задържане и плъзване на пръста, като последното е супер удобен начин за контролиране силата на звука. Увеличавате с движение нагоре и намалявате с движение надолу по стеблото. Всички тези команди работят без нужда от втори и трети опит, а освен това в ухото си ще чувате звуков сигнал като обратна връзка за всеки жест.

Ревю на слушалките Huawei FreeBuds Pro 3 от nixanbal.com Ревю на слушалките Huawei FreeBuds Pro 3 от nixanbal.com

Като стана дума за приложение - то може да се изтегли на Android и на iPhone, като в първия случай не го търсете в Google Play, а свалете APK файла директно от сайта на Huawei. Собствениците на смартфон Huawei, разбира се, могат да използват магазина AppGallery. Приложението Huawei AI Life предлага информация за заряда на батерията в слушалките и в кутийката им за зареждане, позволява лесно превключване между режимите Noice canceling и Awareness, който пропуска околните звуци, за да сте в течение със случващото се около вас. При Awareness има и възможност да поставите акцента върху глас, с което пропусканият шум ще бъде една идея по-малко, но говорът няма да бъде заглушаван. Това е подходящо, ако например чакате на гейта на летището и не искате пълния пакет околни звуци, но все пак трябва да чуете гласа с известията по високоговорителя.

В приложението има също удобен и опростен еквалайзер, с който да откриете най-доброто звучене за себе си, а освен това оттук можете да накарате лявата или дясната слушалка да издават звук, ако са изпаднали наблизо и не ги откривате.

Ревю на слушалките Huawei FreeBuds Pro 3 от nixanbal.com

Относно шумоизолацията Huawei са направили ценни подобрения, като вече предлагат нова версия на технологията си Intelligent ANC 3.0. Тя, за разлика отпреди, може да следи за средата ви в реално време и да постоянно да прецизира шумоизолацията спрямо нея, а не само между три фиксирани настройки. Ако например сте в тиха стая и работите на компютъра си, няма да имате нужда от най-високо ниво на шумопотискане, а пътувайки в градския транспорт - обратното. Действително използвах FreeBuds Pro 3 в по-шумна среда - в кафето в мола до Южния парк, и слушалките успяваха да оберат фоновите звуци с лекота. Говорът от човек близо до вас няма да изчезне напълно, но характерното жужене от множество разговори наоколо заглъхва почти изцяло. Според Huawei ANC в новия им модел е с до 50% по-ефективна спрямо технологията в предходния.

Друго смислено подобрение е в посока по-ясни разговори. Huawei са поработили върху по-прецизното прихващане и отделяне на гласа (2.5 пъти спрямо FreeBuds Pro 2), както и върху намаляване ефекта на шума от вятъра (вятър със скорост до 9 м/с, спрямо 5 м/с при Pro 2). Разговори могат да се водят почти навсякъде, като и аз, и отсрещната страна оценихме връзката като много добра. Имах някои обаждания с по-кънтящ отсрещен глас, но подозирам, че е било въпрос на обхват и мрежа, отколкото да е свързано със слушалките.

Ревю на слушалките Huawei FreeBuds Pro 3 от nixanbal.com

Всяка от слушалките Huawei FreeBuds Pro 3 все така използва двоен драйвър с 11 мм динамичен драйвър и планарен драйвър с диафрагма. Аудиото при различните стилове, с които тествах модела, беше с чудесно качество и доста богат бас. Всъщност тъкмо осезаемите ниски честоти ми направиха най-голямо впечатление, при това без да съм активирал специалната настройка за тях в еквалайзера. Разбира се, аудиофилите с по-прецизен слух биха могли да открият несъвършенства и да бъдат по-изчерпателни в оценката си, но мисля, че за редовия потребител, който просто иска добре звучаща музика и силен звук - FreeBuds Pro 3 са добър избор.

Колкото до батерията - с включена активна изолация на околния шум можете да изкарате до 4.5 часа или общо 22 часа с презарежданията от кутийката. Без ANC времето се увеличава на 6.5 часа от слушалките и общо 31 часа с кутийката. Това са една идея по-добри показатели спрямо FreeBuds Pro 2, но имайте предвид, че при по-висока от 50% сила на звука времето се съкращава. Аз използвам FreeBuds Pro 3 всеки ден на работното си място и въпреки че не ги нося нонстоп, презарежданията им досега не са ми създали никакъв дискомфорт и не съм стигал до паднала батерия на самите слушалки. Иначе зареждането става през USB-C порта на кутийката, като пълният цикъл отнема 40 минути. Има опция и за безжично зареждане, макар и по-бавно.

Ревю на слушалките Huawei FreeBuds Pro 3 от nixanbal.com

Е, това беше моето ревю на Huawei FreeBuds Pro 3 - слушалки с качествен звук и чудесна шумоизолация, които пасват отлично в ушите и позволяват дълги часове ползване. Цената им в момента е около 400 лв., което ги поставя по-високо във високия ценови сегмент, но все пак осезаемо по-ниско от някои алтернативи.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer