НачалоВидео ревюРевю на Huawei FreeClip

Ревю на Huawei FreeClip

1157
Написана от  nixanbal

Huawei прави чудесни неща в сферата на слушалките и поредният им подвиг е ето този причудлив модел, наречен FreeClip. FreeClip се отличават от всички останали слушалки на компанията досега и са създадени за хората, които не искат да се изключват напълно от околната среда. Или просто не понасят добре тапите, които влизат в ушния им канал.

Дизайнът

Дизайнът на FreeClip е съвсем различен от всичко, което бях виждал до този момент. Слушалките имат имат три основни части - акустична сфера, която ляга в ушната мида, малко по-голям елемент, заставащ от външната страна на ухото, както и гъвкав мост, който ги свързва и държи стабилно в избраната позиция. Тези слушалки не се поставят във, нито върху ухото. Вместо това те се защипват леко не него. Всъщност става въпрос за добре замислен и моделиран дизайн, който прави FreeClip едни от най-удобните и почти незабележими слушалки, подходящи за носене по цял ден.

Концепцията

Може би най-важното е да поговорим за кого са тези слушалки, защото те имат ясно определена аудитория и със сигурност трябва да се разпознаете в нея, за да ги обмислите като вариант. Huawei FreeClip са преди всичко за хората, които искат да останат свързани с околната среда, а не да се изолират напълно от нея. Ако например искате да слушате любимия си подкаст или рециталите от новия албум на Тейлър Суифт, но в същото време да сте осведомени какво се случва наоколо - това е точният модел за вас.

Ревю на слушалките Huawei FreeClip в nixanbal.com

Когато сте в офиса и трябва да сте винаги готови да обсъдите нещо с колегите или пък тичате в парка и искате да чувате преминаващите велосипеди или кучето, което ви е подгонило - FreeClip ще ви позволят да сте едновременно и в реалния, и в музикалния си свят.

Това е възможно благодарение на open-ear дизайна, с който започнах. Говорителят на всяка слушалка не попада директно в ушния канал, а ляга в ушната мида и само насочва звука към ухото. Така то не е запушено и не спира изцяло околните звуци. ОК, ако увеличите на максимум музиката, до голяма степен ще престанете да чувате какво се случва наоколо, но дори тогава нямате усещането за пълна изолация, което носят повечето ANC слушалки.

Това е единият сценарий, в който бихте избрали FreeClip на Huawei. Друга причина да ги предпочетете би била нетърпимостта ви към слушалките тип тапи, които влизат в ушния канал. Аз самият не съм фен на такива модели и трудно се разбирам с тях, а и освен дискомфортно, това не е и особено добре за ушната хигиена, особено през лятото и особено при продължително ползване. FreeClip ще се харесат на тези потребители, а освен това ще решат проблема за онези, при които просто няма правилен размер тапи. Има слушалки, при които дали заради техния дизайн или спецификата на всяко ухо, тапите просто не могат да се задържат за дълго и дори без особено движение в един момент те изпадат.

Ревю на слушалките Huawei FreeClip в nixanbal.com

И накрая - Huawei е създала FreeClip с идеята да бъдат и част от стила на хората, които ги носят. Дизайнът им наистина е доста интересен и могат да изглеждат на ухото дори като пиърсинг или бижу. Предлагат се между другото в тъмносивото, което виждате при мен, а също и в бледолилаво.

Употреба и звук

Освен че са супер удобни и подходящи за продължителна употреба, Huawei FreeClip имат и няколко полезни екстри. Преди всичко тези слушалки могат да разпознаят дали ги поставяте на лявото или дясното си ухо и да настроят звука си според това - т.е. няма значение коя на кое ухо ще закачите. Те рестартират настройката си при всяко поставяте в кутийката.

Huawei FreeClip  Huawei FreeClip

Разбира се, като повечето съвременни слушалки, тези също могат да засекат, когато свалите някоя и да спрат музиката, а след това да я възобновят, щом върнете слушалката обратно.

FreeClip имат защита от прах и пръски вода IP54, така че няма да се притеснявате, ако ги носите в дъжда или при потни фитнес сесии.

Ревю на слушалките Huawei FreeClip в nixanbal.com

При слушане на музика с максимална сила на звука и в по-тиха среда околните биха могли да чуят кое парче сте си пуснали. Това е очаквано, имайки предвид отворения дизайн на FreeClip. Ако обаче сте намалили звука до около 60-70% или по-надолу, този проблем до голяма степен отпада.

Huawei FreeClip Huawei FreeClip

Колкото до качеството на звука - бих казал, че е повече от задоволително и ще бъде ОК за средностатистическия потребител. Но, ако имате прецизно ухо и държите на максимално доброто аудио, може би по-скоро трябва да погледнете към модел от типа FreeBuds Pro. FreeClip все пак имат еквалайзер с няколко предварително зададени настройки на звука, който може да ви помогне да постигнете оптимално звучене за любимия си стил. Има опция и за връзка с две устройства едновременно, като нямах проблем да превключвам между тях.

Ревю на слушалките Huawei FreeClip в nixanbal.com

Управлението на FreeClip става с двойно и тройно докосване. Например два пъти служи за плей/пауза, а три пъти за смяна на песента. Обажданията се приемат с двойно докосване. Добрата новина е, че Huawei не предефинира точна зона, която трябва да потупате, за да контролирате FreeClip. Можете да ги докоснете където ви е удобно - по задната част, по свързващия мост или дори по сферата. Това е доста удобно и не съм имал проблеми с управлението, което не важи за всички слушалки.

Батерия

Колкото до батерията - може би тъкмо и заради липсата на активна изолация на околния шум - животът ѝ е чудесен. Слушалките могат да издържат до 8 часа слушане на музика с едно зареждане или до 36 часа с презарежданията от кутийката. Има бързо зареждане, което срещу 10 минути набавя 3 часа слушане, а пълното презареждане на FreeClip отнема около 40 минути. Зареждането на кутийката става през USB C или по безжичен път.

Ревю на слушалките Huawei FreeClip в nixanbal.com

Под чертата

И така, това беше моето представяне на Huawei FreeClip - наистина различни и интересни слушалки, които решават бих казал няколко проблема за голяма част от потребителите. Препоръчвам ги на хората, които не могат да търпят тапи в ушите си, на тези, които не искат да се изолират от околната среда, а също и на хората, които имат нужда от слушалки с добра батерия и удобни за целодневно ползване. Ако изтичането на звука при по-силно слушане ви притеснява или пък искате максимално добро аудио - препоръката ми е да тествате FreeBuds Pro 3, които използвах няколко седмици преди време и ми се струват много добър вариант за цената си.

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer