НачалоВидео ревюРевю на Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Ревю на Huawei Watch 4 Pro Space Edition

1356
Написана от  nixanbal

Смарт часовникът от висок клас Watch 4 Pro на Huawei вече се предлага в специална версия Space Edition. Освежен дизайн, подобрени сензори и още някои детайли отличават устройството на ръката ми от оригиналния модел от 2023 г., а подробностите ще ви разкажа на следващите редове и във видеото по-горе.

 

Фейслифт

Започвам с това, че Watch 4 Pro Space Edition е ново издание на познатия от миналата година модел, или както биха казали в автомобилния свят - негов фейслифт. Така че собствениците на Watch 4 Pro със сигурност нямат повод да ъпгрейдват, освен ако не бъдат силно изкушени от тези червени акценти по дизайна и парите не са фактор за тях. За всички останали, които се оглеждат за нов смарт часовник, независимо дали използват смартфон на Huawei, друг Android модел или iPhone - това видео може да бъде полезно.

Устойчив дизайн с космически елементи

Визията на Watch 4 Pro Space Edition е вече характерна за смарт часовниците на Huawei. Зпазено е усещането, че носите на китката си конвенционален ръчен часовник със стилен дизайн, метално тяло и верижка, които правят устройството подходящ аксесоар за работното ежедневие.

Може би най-ключовото за модела е, че има сферичен дисплей - т.е. не е плосък, а с лек 3D ефект, който изглежда доста приятно и се усеща страхотно при допир. Защитен е от сапфиркристал, което означава, че надраскването и счупването ще бъдат трудна задача. Това между другото е ключова разлика със серията Huawei Watch GT 4, при която екранът е със стъклено покритие и далеч не толкова устойчив. Скъпата изработка продължава с новия нанокристален керамичен безел с червени акценти, както и с титановите корпус и верижка, покрити от нещо, което Huawei описва като диамантеноподобен въглерод. Най-общо това покритие означава по-висока устойчивост.

Отдясно са запазени бутонът, който извиква набор от шорткъти до избрани функции, както и коронката за навигация и достъп до менюто с всички приложения.

Ревю на смарт часовника Huawei Watch 4 Pro Space Edition

С всичко дотук става ясно, че Huawei са хвърлили сериозни усилия да направят Watch 4 Pro Space Edition наистина качествено изработен и дори бих казал луксозно изглеждащ смарт часовник. С материалите си от висок клас моделът обещава и да остане без следи от ползване за дълги години напред, а това е важно, особено ако не планирате да го сменяте в близко бъдеще.

Червено-черните елементи от безела и ексклузивният циферблат на часовника Space Journey са вдъхновени от дюзата на Лавал, или основната форма на ракетния двигател. Оттук идва и самото име на версията на Watch 4 Pro - Space Edition.

Така че за дизайна и изработката на този смарт часовник мога да кажа основно позитивни неща. Като минус за мен бих отличил твърде сериозните размери и тегло на Watch 4 Pro Space Edition - това определено не е устройство за всеки. Със сигурност е насочено към мъже с по-голяма китка, която пропорционално да си отива с габаритите на модела.

Циферблатите

Връщам се обаче на въпросния циферблат Space Journey, който ще остане ексклузивен за този часовник. Визуализацията на дюзата на Лавал наистина изглеждат ефектно и кореспондира с червените елементи по безела. Вижда се дори анимация на пламъка, който гори най-яркочервено при максимален заряд на батерията и постепенно преминава към синьо, когато се налага презареждане. Циферблатът може да се модифицира. В долната част например избирате коя да бъде визуализираната планета, а показателите отстрани също се променят - можете да изберете тук да виждате извървените крачки, изгорените калории, температурата навън, нивото на батерията и други. Приятен детайл е, че от началния екран леко завъртане на коронката разкрива избраната планета в пълния ѝ вид.

Друг ексклузивен за модела циферблат е Star Explorer, който предлага 12 астрологични съзвездия, а освен тях имате още няколко налични, както и общо над 40 000, които могат да бъдат свалени допълнително.

Ревю на смарт часовника Huawei Watch 4 Pro Space Edition

eSIM

Watch 4 Pro Space Edition се отличава от GT серията на Huawei и с поддръжката на eSIM. Това означава, че можете да използвате услугата от оператор, включително и българските, и да направите часовника самостоятелно свързано устройство, което не изисква задължително сдвояване със смартфон, за да използва интернет. Нещо повече - с eSIM часовникът може да се използва и за провеждане на разговори, без телефонът ви изобщо да е наблизо. Това би било полезно, ако например искате да тичате в парка, да спортувате във фитнеса или просто да отидете до магазина, без да носите и мобилния си.

Здравни показатели

Watch 4 Space Edition е много сериозен помощник и в следенето на различни здравни показатели. Той вече идва с функцията Health Overview 2.0, която може да измери цели 9 от тях наведнъж в рамките на 60 секунди. След това получавате общ анализ на база всички данни, включително могат да се извлекат данни от свързани аксесоари, като например смарт везна. За мен беше приятно да тествам отново функцията за ЕКГ, която работи доста по-добре - с предишния модел ми се е случвало да губи контакт по време на 30-секундното измерване, но сега нямах такива проблеми. Освен това Huawei използва по-прецизни сензори и т.нар. TruSeen 5.5+ технология осигурява по-точни измервания при всички показатели, включително 15% по-прецизно засичане на кислорода в кръвта.

Ревю на смарт часовника Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Спортни активности

Иначе Watch 4 Pro Space Edition все така може да служи и за следене на спортните ви активности, включително има различни тренировъчни режими за бягане. Високата му устойчивот на вода позволява да го използвате и при някои водни спортове - например плуване в басейн, в открити води или при гмуркания на до 30 метра дълбочина.

Добър съвет за хората с активен начин на живот е да се сдобият с втора спортна каишка, която да използват при спорт.

Батерия

Така стигам до батерията, която при базираните на HarmonyOS часовници на Huawei е пословично издръжлива. Серията Watch 4 е с повече функции, включително споменатата eSIM свързаност, така че тук времето за ползване в стандартен режим е до 4 дни и половина. В специалния режим Ultra long Battery Life обаче времето може да се удължи до 12 или максимум 21 дни, което е супер, ако ви предстои пътуване и сте склонни да пожертвате свързаните с интернет функции. Зареждането е безжично, като в комплекта идва магнитна зарядна подложка, която запълва батерията догоре за около час и половина. Щеше ми се USB кабелът на тази подложка да завършва с USB C, но - наложи се да потърся старо зарядно с USB C.

Ревю на смарт часовника Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Под чертата

Е, това беше моето представяне на Space Edition - фейслифта на модела Watch 4 Pro на Huawei. Това е все така смарт часовник с премиум изработка и чудесен дизайн, който предлага богат набор екстри за следене на здравните показатели и спортните активности, а освен това предлага чудесен живот на батерията. При избора си имайте предвид по-сериозните размери на модела, а също и липсата на решение за мобилни разплащания. Последното обаче със сигурност е в плановете на Huawei и би трябвало на някакъв етап да бъде добавено като екстра.

 

Samsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

Преди дни ви разказах за моя 8K Neo QLED телевизор у дома, а днес е време за следващото поколение. Samsung…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer