НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Oral-B iO9

ВИДЕО: Ревю на Oral-B iO9

2459
Написана от  nixanbal

Електрическите четки за зъби отдавна започнаха да изместват конвенционалните, а технологичните иновации отключиха сякаш безгранично поле за развитие на тази продуктова категория. Последният чудесен пример за това е моделът iO9 на Oral-B, която използвам от няколко седмици, като част от съвместната ни кампания с бранда. iO9 има мощно магнитно ядро, чиято сила е концентрирана към влакната на четката, разполага с LED индикатор за силата на натиска, смартфон приложение и нещо, което виждам за първи път в подобен продукт - цветен дисплей.

Дисплей

Започвам директно от въпросния дисплей, който е първото нещо, което ще забележите при iO9 . Когато вземете четката той ще се активира и ще ви поздрави с добро утро или добър вечер спрямо времето от денонощието, или просто с Hello и анимиран усмихващ се емотикон.

Oral-B iO9

След това ще можете да изберете режима на работа, преминавайки през списъка със 7 възможни. Дисплеят служи също за показване нивото на батерията, но може би най-важното е, че на него тече таймер при четкане на зъбите, за да сте сигурни, че не сте съкратили процедурата.

Връзка със смартфона

За да бъде четкането на зъбите наистина ефективно обаче, към iO9 се предлага и смартфон приложение. След като свържете четката с мобилния си (iPhone или Android), можете да използвате приложението, за да следите в реално време на екрана му коя зона сте почистили и къде трябва да наблегнете повече. Това е т.нар. 3D AI проследяване, което наистина работи впечатляващо, защото "разбира" дали четкате зъбите си отпред, отзад или отгоре. Дори отначало да ви звучи странно, че ще си миете зъбите със смартфон пред себе си, този процес е доста полезен и ще ви помогне да извлечете максимума от използването на новата ви четка. Истината е, че е необходимо да преминете през тази процедура само няколко пъти, за да развиете навик и да започнете да следвате указанията естествено, без да се замисляте.

Имайте предвид, че приложението ще запазва всяко ползване на четката, дори да не сте имали смартфона пред себе си. Така можете да проследите историята на четканията, да проверявате дали с времето имате по-висока покривност при почистване, какво е средното времетраене на сесиите и т.н.

Oral-B iO9

Както споменах, дисплеят включва и двуминутен таймер, който засича оптималното време за четкане на зъбите. На всеки 30 секунди ще усещате вибрация, която ще ви дава знак да преминавате към следващата зона, така че дори няма да бъде нужно да следите дисплея в огледалото.
Светлинен индикатор за силата на натиска

Докато използвате iO9, ще получавате напътствия от LED светлината в основата на главата. Тя е лесен индикатор за това дали прилагате достатъчно натиск при четкане. Ако той е твърде слаб - светлината ще бъде бяла, ако е твърде силен - червена, а когато е оптимален - зелена.

Oral-B iO9

Почистването

Продължавам с магнитното ядро, което генерира контролирани и постоянни движения, насочвайки цялата им енергия към влакната на накрайника. Така силата на четката отива там, където трябва, а не към дръжката например. Зъбите се почистват един по един, като има различни режими на ползване. През тях преминавате лесно чрез дисплея на iO 9. Избирате между дневно почистване, чувствителен, избелващ, грижа за венците, интензивен, супер чувствителен и почистване на езика.

Зареждане

Зареждането на четката става чрез магнитната подложка, върху която можете и да оставяте iO9, когато не я използвате - например върху нощното си шкафче или в банята, ако имате близък контакт. Пълно зареждане изисква около 3 часа, а едно 2-минутно измиване на зъбите отнема около 2% от батерията.

Oral-B iO9

Oral-B iO9

В комплекта Oral-B са добавили и кутийка, която служи за съхранение на четката и накрайника при пътуване, като за тази кутийка има допълнително зарядно, с което да зареждате iO9, без да я вадите.

Под чертата

Това беше моето ревю на новата електрическа четка за зъби на Oral-B iO9, която от една страна върши отлично основната си задача и създава приятно и чисто усещане след всяко ползване. Тъкмо това е най-ценното нещо за този продукт и ще усетите промяната още след първото измиване, особено ако досега сте разчитали на конвенционална четка за зъби. Електрическият модел на Oral-B прави в пъти повече движения в минута, отколкото би могла да извърши ръката ви, поради което е и осезаемо по-ефективен. Още в първите дни ще усетите как четката сякаш достига нови кътчета между зъбите ви, а в дългосрочен план това означава по-редки посещения на зъболекаря.

Oral-B iO9

От друга страна iO9 идва и с редица смарт функции, като за мен смисълът от всички тези допълнителни екстри е, че помагат за оптимизиране процеса на четкане на зъбите и водят до по-добри резултати. Освен това възможността да погледнеш назад към хронологията в приложението е полезна, за да се проследят някакви тенденции и за да провериш как реално iO9 подобрява здравето на зъбите ти.

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer