НачалоНовиниRIM загази още по-сериозно, без смартфони с BlackBerry 10 до 2013 г.

RIM загази още по-сериозно, без смартфони с BlackBerry 10 до 2013 г.

2763
Написана от  nixanbal 29 юни 2012
RIM загази още по-сериозно, без смартфони с BlackBerry 10 до 2013 г.

RIM отдавна върви по наклона, но имаше надежда, че съвсем скоро нещата ще потръгнат добре за канадците. За това трябваше да помогнат първите смартфони с чисто новата BlackBerry 10 OS, които бяха планирани за края на лятото или началото на есента. Вече не. С анонса на последните си недобри финансови резултати компанията обяви, че отлага премиерата на новите си устройства и те няма да се появят преди 2013 г. 

Финансовите резултати за първата четвърт на фискалната 2013 г., приключила на 2 юни т.г., не са никак добри. Приходите са се сринали с цели 33% до $2.8 милиарда спрямо $4.2 милиарда за предходното тримесечие и с цели 43% надолу сравнено със същия период на миналата година. RIM ще съкрати и нови 5000 служители.

За последните три месеца компанията е доставила едва 7.8 милиона смартфона BlackBerry и 260 000 таблета.

Основен приоритет сега за RIM е успешното пускане на новите смартфони с BlackBerry 10 OS, което очакваме да се случи в първата четвърт на календарната 2013 г., казва Торстен Хайнс, президент и CEO на компанията. През това време RIM ще продължи да търси начини да се възползва от активите си и силните си страни, като огромната си абонатна база на услугата BlackBerry, достигаща 78 милиона.

Слуховете, че BlackBerry ще бъде разцепена или окончателно продадена стават все по-адекватни.

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer