НачалоНовиниRIM може да поеме по пътя на Nokia и да се ориентира към Windows Phone

RIM може да поеме по пътя на Nokia и да се ориентира към Windows Phone

2172
Написана от  nixanbal 29 юни 2012
RIM може да поеме по пътя на Nokia и да се ориентира към Windows Phone

RIM продължи да забива пирони в ковчега си и отложи премиерата на новите си смартфони с BlackBerry 10 OS за началото на 2013 г. Това отлагане може да се окаже печелене на време за по-правилна преценка и намиране на друг изход от тежкото положение на компанията. Според нова информация от Reuters канадският производител може да поеме по пътя на Nokia и да зареже собствената си платформа, за да се ориентира към Windows Phone 8.

Стив Балмър е влязъл в контакт с RIM през последните месеци, търсейки възможност за сключване на договор и пренасяне на платформата Windows Phone 8 в устройствата на още един близък партньор, твърдят слуховете. 

Ако това се случи, възможно е също Microsoft да придобие част от канадската компания и да я подпомогне финансово в маркетинга и други разходи около новите устройства. Патентите на RIM също могат да представляват интерес за Microsoft.

По този начин RIM ще приключи с независимостта си и според източниците на Reuters бордът на компанията по-скоро би предпочел усилията с пускането на собствената BlackBerry 10 OS да продължат.

10x, Наско!

5 ключови нови екстри на Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 дебютира през август и бързо успя да се наложи като достоен наследник на Flip3 - най-популярният…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer