НачалоНовиниЦената на HBO Max в България се увеличава с 2 евро

Цената на HBO Max в България се увеличава с 2 евро

989
Написана от  nixanbal 13 юни 2023
Цената на HBO Max в България се увеличава с 2 евро

Цената за директен абонамент за HBO Max в България се увеличава от 4.99 евро на 6.99 евро, обявиха от Warner Bros.Discovery. Причината според компанията са по-високите разходи за създаване на съдържание и разработване на продукта.

Промяната влиза в сила от днес, 13 юни 2023 г., като касае цената на директния месечен абонамент за стрийминг платформата HBO Max. Съществуващите директни абонати и абонати през магазини за приложения ще бъдат уведомени и ще видят увеличението на месечната си такса, което ще влезе в сила в следващия им цикъл на фактуриране след 13 юли 2023 г.

Ползващите отстъпката „за цял живот“ с -33% също ще имат по-висока цена, но процентът намаление се запазва, така че занапред сумата ще бъде 4.66 евро на месец.

Клиентите, които се абонират чрез телекомуникационни партньори, могат също да бъдат засегнати от повишението, но то трябва да бъде обявено от самия доставчик, който сам определя ценообразуването си.

„Това увеличение на абонамента е отражение на по-високите разходи за създаване на съдържание и разработване на продукти и ще ни позволи да продължим да инвестираме в качественото съдържание и продуктово изживяване, които се стремим да предоставим на нашите клиенти.", коментират от Warner Bros. Discovery.

Това е първият път, в който цената на директния месечен абонамент за HBO Max бива увеличена, откакто стартира в България през март 2022 г. Догодина се очаква нова промяна - от HBO Max към Max, но засега не се посочва дали и тогава ще има покачване на цената. 

От компанията посочват, че услугата им все пак продължава да е по-достъпна от конкурентните Disney+ и Netflix (7.99 евро), а освен това предлага изцяло локализирано съдържание със субтитри на български език и дублаж на детското съдържание в платформата.  

 

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer