НачалоНовиниС 50 000 абонати за 6 месеца EON е най-бързо развиващата се нова услуга на Vivacom

С 50 000 абонати за 6 месеца EON е най-бързо развиващата се нова услуга на Vivacom

2000
Написана от  nixanbal 19 октомври 2021
С 50 000 абонати за 6 месеца EON е най-бързо развиващата се нова услуга на Vivacom

50 000 абонати на новата си телевизионна услуга EON, отчита Vivacom за първите 6 месеца от предлагането й. 76% от тях я използват в пакет с интернет от същия доставчик. 

Най-бързо развиващата се нова услуга на Vivacom - така Стоян Каранлъков, главен търговски директор на компанията, определи новата телевизия EON, която е достигнала до 50 000 клиенти за по-малко от шест месец след старта си през април на 2021 г. 

Само 24% от тези потребители използват EON само като телевизия, а останалите са абонати на пакетните предложения с интернет достъп. 

IMG 0268

От оператора посочиха като основни плюсове на EON ясните условия на трите плана, както и постоянното им надграждане, чрез добавяне на нови функции и услуги, без това да се отразява в покачване на таксите. Беше даден за пример добавеният спортен режим с резултати, разширената видеотека от 10 000 при старта на 15 000 заглавия днес, добавянето на достъп до Tidal, както и включването на още тв канали. 

Интересното е, че по данни на Vivacom, вече 39% от клиентите на EON гледат нелинейно телевизия - т.е. използват възможност за превъртане и търсене на предавания в миналото, а не ги следят в реално време. За сравнение - при IPTV услугата им миналата година процентът е бил едва 17. 

IMG 0269

28 на сто от клиентите използват новото мобилно и уеб приложение за гледане на телевизия, а 14% се възползват от т.нар. Smart TV App - приложението, което позволява EON да се гледа без нужда от приемник на смарттелевизор. 

United Cloud, звеното за проучвания и разработки към компанията от чиято група е Vivacom, е създателят на услугата EON, която се предлага за първи път през 2017 г. от оператори на United Group в региона (Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора). То има 5 офиса с 250 служители от цяла Европа, като новината е, че скоро предстои откриване на офис и в София. Ще се търсят нови кадри за този център за разработки, като се предвижда там да бъдат наети около 50 служители. 

IMG 0280

Друга новост е EON Connect - предложение, което ще бъде свързано с интернет услугата на Vivacom. Подробности за него обаче изглежда ще научим в следващите седмици. 

Huawei P50 Pocket e адекватна алтернатива на Galaxy Z Flip 3, макар и без 5G

Huawei представи днес в Китай новия си смартфон със сгъваел дисплей P50 Pocket, който е първият им такъв модел с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer