НачалоНовиниС Nokia X компанията иска да стане лидер в ниския ценови сегмент на смартфоните

С Nokia X компанията иска да стане лидер в ниския ценови сегмент на смартфоните

3962
Написана от  nixanbal 16 април 2014
С Nokia X компанията иска да стане лидер в ниския ценови сегмент на смартфоните

Nokia X официално стъпи на българския пазар и днес беше представен на родна земя. Първият смартфон на базата на Android от Финландия в момента се разпространява в търговската мрежа на мобилните оператори, а малко по-късно ще излезе и по-големият Nokia XL. Въпреки че това е дебютът на Nokia при дроидите, компанията заяви, че с него цели да стане лидер в ниския ценови сегмент на смартфоните в страната ни. 

Nokia X би трябвало да може да се купи всеки момент от родните телекоми, а доставките на 5-инчовия Nokia XL ще започнат до няколко седмици.

От компанията не обявиха конкретни цени, но официално при анонса в Барселона беше съобщено, че устройствата ще струват 89 и 109 евро съответно, което без договор у нас вероятно ще е около 200-250 лв. Очаква се операторите да предложат интересни оферти, както и с повечето дроиди от нисък клас.

Nokia X е насочен предимно към тийнейджъри и хората, които за първи път си купуват смартфон, обясниха на днешното събитие от местния екип на Nokia. Прогнозите са тъкмо в този ценови клас да има най-сериозен бум през следващите години.

Nokia-X-BG-event

От компанията са уверени, че Nokia X ще привлече потребителите с приложения като Nokia HERE, Skype и Outlook и очакват сериозно разместване на дяловете при пазара на смартфони в България. 

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer