НачалоНовиниSailfish OS на Jolla скоро ще може да се инсталира върху смартфони с Android

Sailfish OS на Jolla скоро ще може да се инсталира върху смартфони с Android

3064
Написана от  nixanbal 21 февруари 2014
Sailfish OS на Jolla скоро ще може да се инсталира върху смартфони с Android

Финландците от Jolla обявиха дългоочакваната новина, че съвсем скоро операционната им система Sailfish OS ще може да се инсталира върху смартфони с Android. Така иновативният софтуер с интерфейс, базиран изцяло на движения по екрана, теоретично ще може да достигне до над 1 милиард активни устройства. 

Sailfish OS първоначално ще бъде пусната като лаунчър за Android, с който Jolla ще предложи на потребителите да опитат интерфейса, да разучат жестовете, с които се управлява платформата. 

Така, ако собствениците на дроиди харесат Sailfish OS, след това ще могат да я инсталират върху устройствата си, придобивайки съвсем ново изживяване от смартфона си. Добрата новина е, че приложенията на Android са достъпни и за Sailfish OS. 

Целият софтуер ще бъде пуснат за изтегляне преди края на първото полугодие, така че - очаквайте Sailfish OS за вашия Android апарат най-късно през юни. 

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer