НачалоНовиниSamsung изтегли таблета Galaxy Tab 7.7 от IFA заради пореден съдебен сблъсък с Apple

Samsung изтегли таблета Galaxy Tab 7.7 от IFA заради пореден съдебен сблъсък с Apple

4148
Написана от  nixanbal 04 септември 2011

GALAXY Tab 7.7 Product Image 7

Преди няколко дни Samsung обяви новия си таблет Galaxy Tab 7.7, който беше представен пред широката публика в първите дни на изложението IFA в Берлин. Устройството, впечатлило всички с металниия си ултратънък корпус и най-вече със Super Amoled Plus екрана си, днес е само спомен за посетителите на IFA. Всякакви брошури, постери и други рекламни материали, както и самите таблети са били премахнати от щанда на южнокорейската компания, а причината всички я знаем – поредният съдебен иск от Apple.

След като наскоро Apple успя да наложи забрана върху продажбите на таблета Samsung Galaxy Tab 10.1 в Германия, сега на прицел явно е новият модел.

„Samsung уважава решението на съда, издадено на 2 септември, и затова решихме да не представяме повече Galaxy Tab 7.7 на IFA“, коментират от засегнатата компания.

Немският сайт AndroidPit пък е успял да вземе интервю с Аника Карщат, говорител за Samsung Германия, която умело отбягва темата със съдебните неуредици с Apple и обяснява, че след като така или иначе Galaxy Tab 7.7 няма да се продава в Германия, компанията е решила на провеждащото се в Берлин изложение да акцентира върху други продукти. Карщат посочва, че и бездруго Samsung Galaxy Note е бил ключовият им продукт за IFA.

И ако отначало не беше ясно дали Samsung е предприела този ход заради по-ранното решение на съда, сега Bloomberg потвърди, че е издадена втора заповед и забрана за продажбите и промотирането на Samsung Galaxy Tab 7.7 в Германия.

Е, дано представителите на медиите на IFA са успели да видят таблета Galaxy Tab 7.7 още в първите дни, защото днес той е премахнат дори от немския сайт на компанията. Надявам се да не последват забрани за разпространението на устройството из цяла Европа, защото машинката изглежда страхотно и аз лично я очаквам с интерес.

Samsung Galaxy S24 и Galaxy S24+ предлагат Galaxy AI, чипсет Exynos, по-големи дисплеи и батерии

Заедно с премиум модела Galaxy S24 Ultra току-що в Сан Хосе, Калифорния, Samsung представи и неговите два подгласника - Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer